Annons

Åter rent badvatten i Landskrona

I torsdags eftermiddag gick larmet om att det syntes giftalger utanför Landskronas stränder. Det skulle emellertid dröja till fredagen innan det bröt ut i full skala. Dagens provtagningar i vattnen runt staden har dock gett positivt resultat,
– Det ser mycket bra ut. Vattnet är helt klart på stränderna i Landskrona, säger miljöinspektör Patrik Nilsson.
Han vill dock höja ett varningens finger på att läget snabbt kan ändra sig,
– Vi var ute till havs och upptäckte stråk av alger och vid ogynnsam vind kan detta ta sig till Landskrona.
Nilsson kommer att hålla extra koll de närmaste dagarna,
– Vi kommer att ha visuell test, alltså åka ut och titta på vattnet. Vi har ju även våra badvakter och allmänheten som ringer om det skulle dyka upp mer alger.

Hela helgen har alltså folk hållit sig från badandet i sundet även om några tagit sig ett dopp trots rekommendationerna att låta bli. Någon större fara sägs inte föreligga för vuxna människor om de duschar noga efter doppet men barn och djur har uppmanats att hålla sig uppe från vattnet.
– Jag såg ganska gott om vuxna som badade ute i Borstahusen i fredags men det var klart trångt vid duscharna, säger Tom Sörensson på Fritidsnämnden.

Annons
 

På Citadellbadet har man märkt en tydlig höjning på antalet besökare under helgen,
– Under vardagarna hade vi cirka 750 besökare i genomsnitt men under fredagen till söndagen for siffran upp i hela 1400 besökare per dag, fortsätter Sörensson. Badvattnet på Citadellbadet hämtas från Öresund men någon risk för att man ska insjukna efter bad där föreligger inte enligt Sörensson,
– Vi har tagit prover och inget pekar på att vattnet skulle vara i olag. Vi pumpar in saltvattnet från elva meters djup. Därefter passerar vattnet olika filter och tillslut så klorsätts det.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser