Annons

USA förbi Spanien i Snipe-VM

Trots att onsdagsmorgonen var stilla, blev det en utmärkt seglingsdag på sundet. Starten blev på grund av de svaga, vridande vindarna uppskjuten. Den femte seglingen i detta VM kunde till sist genomföras i utmärkta förhållanden.

Liksom igår märktes det att seglarna var tända redan i starten. Efter flertalet omstarter kom seglarna iväg, men många diskades då de tjuvstartat. Hemmahoppen Robert Winther och Martin Persson, som för övrigt gjorde en bra segling, var en av båtarna över linjen och blev därmed diskade. Det gör att de efter dagens segling halkar ned till en 47:e plats.

Annons
 

Leder gör Augie Diaz och Jon Rogers från USA. De har nu tagit över ledningen med 5,25 poäng över gårdagens ledare Francisco Sánchez och Marina Sánchez från Spanien, som nu har 17 poäng.
Den ledande besättningen från USA kom på tredje plats i de Nordamerikanska mästerskapen.

I dagens segling var de emellertid inte först över mållinjen. Först i mål var landsmännen George Szabo och Brian Janney som för tillfället ligger på en tredje plats med 19,75 poäng.
Bästa svenska besättning är Gustaf Svensson och Lennart Ljunggren från KSSS som gjorde en av sina sämsta seglingar i detta mästerskap. De ligger nu på en 12:e plats med 52 poäng.

Torsdagen blir vilodag för seglarna. Seglingarna fortsätter med ett race på fredag och finalen seglas på lördag.

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser