Annons

Landskronas trådbussar testade i Budapest

Måndagen den 4 augusti besiktigades Landskronas tre trådbussar i Ungerns huvudstad Budapest. Den aktuella dagen var alla bussarna klara förutom att buss 2 och 3 saknade batterier. Provkörning skedde med buss 1 såväl under kontaktledning som med batterier.

Batteridriften fungerade utmärkt. Batterierna ska endast användas som vid nödlägen då strömmen faller ut samt för transport mellan depå och linjen.
– Nu ser vi fram emot att få hit bussarna till Landskrona. De lämnar Budapest den 14 augusti och beräknas vara i Landskrona fem sex dagar senare. Därefter tar det bara några dagar innan de kommer att testas i Landskrona, säger Claes-Göran Jagenroth, avdelingschef för Publik Miljö på Tekniska Verken.

Annons
 

Läs mer på Tekniska Verkens hemsida >>

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser