Annons

Brasilien förbi Spanien i Snipe-VM

Gårdagens VM-seglingar i Borstahusen fortsatte med jämna race. Att seglarna var på bettet märktes inte minst vid starterna. Först efter tre allmänna omstarter i första racet kom seglarna iväg.
Första seglingen vanns av Bryan Lake och Graham Biehl från USA. Förra året kom besättningen tvåa på JVM i Cleveland Ohio, detta VM är deras första i seniorsammanhang.
Andra seglingen gick emellertid inte lika bra, där slutade ynglingarna från San Diego på en 30:e plats vilket gjorde att de slutade på en 12:e plats efter totalt fyra genomförda seglingar.
Inför andra seglingen ökade vinden något. Carlos Henrique Wanderley och Richard Zietemann från Brasilien behärskade den hårdare vinden bäst och var först över mållinjen. Paret från Brasilien leder för tillfället i den totala rankingen.
Gårdagens ledare, Francisco Sánchez och Marina Sánchez, har idag halkat ned till en andra plats. De ligger nu 4,25 poäng efter ledarna.

Vår mest framgångsrika svenska besättning, Gustaf Svensson och Lennart Ljunggren, från KSSS (Kungliga Segelsällskapet Stockholm) gjorde idag sin bästa segling där de slutade på en fjärde plats. I den totala rankingen ligger de på en 10:e plats.

Annons
 

Väderförutsättningarna på sundet var idealiska för segling. Med vindar mellan 5-9 m/s kunde seglingarna genomföras på bästa sätt. Strömmen som igår ställde till det för många av seglarna var inte fullt så påtaglig, men ändock märkbar.

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser