Annons

Almsjukan slår hårt mot Landskrona

Ingen kan ha undgått att se de kala almarna i stadens parker. De som mot förmodan har gjort detta behöver bara öppna ögon och öron för att upptäcka att Landskronas parker och andra ställen håller på att ändra utseende. Det är almsjukan som i år slår till mot Landskrona med full kraft,
– Vi är extra hårt drabbade i år. Det var den varma sommaren förra året som gjorde att skalbaggen som sprider almsjukan kunde föröka sig mer än vanligt, säger Magnus Landtblom på Tekniska Verken.

Almsjukan har drabbat landet i cirka 15 år men Landskrona har varit förhållandevis förskonade från hårda år tills i år. Hur många träd som drabbats och därmed kommer att sågas ner vet inte Landtblom på rak arm,
– Jag kom från min semester igår så jag har inga exakta siffror. Man jag kan säga att det rör sig om över 100 stora träd, de äldsta 125 år gamla. Detta kommer att få till följd att till exempel Stadsparken kommer att se annorlunda ut när trädena är borta. Vill man försöka hitta något positivt i det hela så kommer våra parker att bli ljusare.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser