Annons

BoIS slog Malmö FF efter heroisk insats

Med en närmast heroisk insats tog BoIS sin andra seger i rad då man besegrade Malmö FF på landskrona IP med 1-0 inför 11 375 åskådare.
Matchhjälte blev BoIS senaste nyförvärv, Jones Kusi-Asare som inte hade varit inne på plan mer än en knapp minut innan han nickade in segermålet,
– Jag såg att Torvaldson nickade så jag bara kastade mig fram och styrde bollen i mål, säger en glad Kusi-Asare efter matchen.

I första halvlek hade gästerna det mesta av spelet, dock utan att få till det lilla extra. Inte heller BoIS hade någon riktigt giftig chans.
I slutet av halvleken svallade dock känslorna efter att domare Martin Hansson från Holmsjö valde att visa ut Allan Ravn efter att han fällt Andreas Yngvesson,
– Okej, jag hade accepterat ett gult kort. Men ett rött? Jag tror att han tog upp fel kort helt enkelt, säger Ravn med ett snett leende.
Han är dock glad för de tre poängen,
– Det känns ju lite kluvet men vi gör ett fantastiskt jobb idag och vi är värda segern.

Annons
 

En som håller med om att segern var rättvis är BoIS tränare Janne Jönsson,
– Som matchen artade sig så är det ett rättvist resultat. Jag är mycket nöjd med hur vi spelade. Vi visade stor moral och skicklighet. Vi var emellertid lite oroliga för att Malmö skulle få till det på slutet, säger Jönsson.

Och visst måste han vara nöjd. Laget har nu sex matcher utan förlust varav Mats Svensson hållit nollan i de fyra senaste,
– Det känns fantastiskt. Allt försvarsarbete fungerar mycket bra, säger en lättad Svensson som inte minns när han höll nollan fyra matcher i rad senast,
– Vi höll rent många matcher i Superettan men om vi gjorde fyra i rad vet jag faktiskt inte.

I och med segern tog BoIS ett rejält kliv upp. Placeringsmässigt ligger laget fortfarande på tionde plats men man har åtta poäng ner till kvalplatsen. Blickar man uppåt i tabellen ser man att det är lika många poäng som det är upp till tredjeplatsen som idag innehas av Halmstad.

Närmast på programmet står en bortamatch mot Öster den 11/8. BoIS kommer då att ha ett annorlunda mittfält eftersom Ravn kommer att vara avstängd. Hur många matcher det blir avgörs efter att förbundet fått domarrapporten. Även Hasan Cetinkaya missar matchen mot Öster i och med att han fick en varning. Klart är dock att Jonas Olsson är tillbaka.

Läs matchreferatet >>

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser