Annons

Kameraövervakningen ökar

Länsstyrelsen har gett tillstånd till biblioteket i centrum att inrätta kameraövervakning i lokalens musikavdelning. Anledningen är att man vill förhindra skadegörelse på anläggningar och möbler.
Det har även varit känt en längre tid att taxichaufförerna i Landskrona vill ha kameraövervakning i bilarna på grund av det ökade våldet mot förarna,
– Det stämmer. Vi har inte några kameror i bilarna idag men vi räknar med att de ska installeras inom det närmaste, säger Jenny Hansson på Taxi Landskrona.

Eventuella övervakningskameror kan också, om tillstånd från Länsstyrelsen ges, komma i fråga på Kasernplan och ute vid järnvägsstationen. Även en bostadsförening ute vid Drottningen har ansökt om tillstånd för att förhindra inbrott.

Annons
 

Det finns dock redan övervakningskameror i Landskrona. Det är på Landskrona Idrottsplats som kameror finns för övervakning vid matcher för att man ska kunna identifiera eventuella bråkstakar eller folk som förstör på annat sätt.

Från kommunledningen upplever man övervakningskamerorna som ett nödvändigt ont,
– Det där med kameraövervakning är verkligen inget man vill ha men det är tyvärr en utveckling som är ofrånkomlig, säger kommunalråd Niklas Karlsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser