Annons

Traditionell folkdansfestival på lördag

Lekstugan Verdandis Folkdanslag skall ha sin traditionella folkdansfestival vid slottscaféet den 2 augusti mellan klockan 14 och 16. Festivalen har i år sex olika grupper som skall visa upp sig.

Dagen börjar med PR-framträdande nere vid Rådhustorget vid 10-slaget, där Lekstugans eget spelmanslag som nu för tiden kallar sig Bälgadraget underhåller med nytt och gammalt.
Till eftermiddagens program har följande grupper anmält sig:

Annons
 

Skånes Högreståndsdansare som har varit med på Verdandis festivaler nästan från början när de höll till ute på Verdanditorpet. Skånes Högreståndsdansare dansar högreståndsdanser typ menuett och gavott iklädda krinoliner, frackar eller militär mundering årsmodell äldre.

Logdansarna från Lund har också varit med några år, dom dansar nyskrivna danser med ”något” högre tempo än de från det högre ståndet.

Ett lag som Verdandi på senare år har haft mycket utbyte med är IK Väderleken, det är från grunden en bostadsrättsförening i Lund som började med dans för cirka 20 år sedan. Gruppen dansar mycket gillesdanser och små squaredanser.

Nya i år är Schottisjiggarna från Malmö som har sitt ursprung från SJ´s fritidsverksamhet. De är en grupp som tränar gillesdanser med högt tempo och till allehanda musik.

Vid dåligt väder flyttar man in på Folkets hus.

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser