Annons

BoIS tog första segern på bortaplan i år

BoIS upprepade vad de gjorde förra året, besegrade Hammarby på Söderstadion i Stockholm. Det satt dock långt inne och det krävdes en straffräddning av Mats Svensson plus en stolpe för att rädda poängen.
Tränare Jan Jönsson är naturligtvis mycket nöjd med segern,
– Ja, inatt har jag sovit gott. Matchbilden blev ungefär som vi förväntat oss. Jag är nöjd med inledningen av första halvlek. Efter ett tag kommer vi emellertid för långt ifrån Hammarbyspelarna men i andra halvlek hittar vi tillbaka igen.

Hammarby hade klart mest boll under matchens första 45 minuter. Den första riktiga målchansen var dock BoIS när Johan Andersson fick på ett stenhårt skott som gick någon meter utanför Ante Covics vänstra stolpe.
När halva första halvlek har gått har Hammarby tagit över spelet och pressar BoIS allt mer. 1-0 är mycket nära när Pablo Piñones-Arce skjuter men Mats Svensson gör en kanonräddning. Minuten efter drar Jonas Olsson på sig ett gult kort efter att ha gått in i en närkamp med dobbarna före mot Alexander Östlund. Detta får till följd att Olsson missar derbyt mot Malmö FF nästa måndag.

Annons
 

I andra halvlek kommer BoIS bättre med i matchbilden och skapar ett par halvchanser. Efter tio minuter får Ucar varning vilket ska visa sig ödesdigert längre fram i matchen.
I momentet efter anfaller Johan Andersson och blir neddragen vid straffområdsgränsen och borde haft minst frispark men domaren för dagen Martin Hansson, som för övrigt även ska döma BoIS – MFF, valde att fria.
Andersson gav dock inte upp utan anföll på nytt på sin högerkant i den 58:e minuten. Han slår in bollen till Eklund som kommer ur vinkel men ser att Cetinkaya kommer som skjuten ur en kanon. Eklund passar mittfältaren som dundrar upp bollen i nättaket bakom en chanslös Covic och 1-0 till BoIS är ett faktum,
– Det var mycket skönt att få sätta bollen i mål. Det har varit nära många gånger men nu satt den och jag hoppas att det har lossnat både för mig och för laget, säger Cetinkaya.

Hammarby är närmast chockade av målet men tio minuter senare börjar man komma över baklängesmålet i samma takt som BoIS bevakar sin ledning. BoIS trycks längre och längre tillbaks och dramatiken tätnar.

Med en kvart kvar byter Jönsson in Zelinski och Kjellsson i hopp om att få in pigga ben men Hammarbypressen fortsätter.
Sin bästa kvitteringschans får Stockholmslaget när det återstår fem minuter. Gabriel Ucar får tag i tröjan på Mikael Andersson. Domaren pekar på straffpunkten och visar samtidigt ut Ucar eftersom han får sitt andra gula kort. Den normalt så säkre straffskytten Kennedy Bakircioglu slår dock inte straffen bättre än att Mats Svensson kan klistra bollen.

I matchens sista skälvande sekunder hade även Hammarby ett skott i stolpen men BoIS lyckades hålla nollan för tredje matchen i rad.
Segern innebar att man avancerade en placering i tabellen och har fem poäng ner till kvalplatsen. Att det inte är sex poäng beror på att Sundsvall lyckades få 2-2 mot Malmö FF, BoIS nästa motståndare,
– Det blir en kanonmatch. Jag hoppas att IP kommer att fyllas och att vi kan fortsätta vår klättring i tabellen, avslutar Cetinkaya.

Läs matchreferatet >>

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser