Annons

Förberedelserna inför Snipe-VM fortsätter

Fortfarande råder ett skenbart sommarlugn över hamnen i Borstahusen, men på lördag är det dags för årets stora idrottsfest när Snipe-VM drar igång på allvar. Arrangerande Borstahusens segelsällskap räknar med att ta emot omkring 140 seglare från ett 20-tal nationer och bland deltagarna finns givetvis titelförsvarare Alexandre Paradeda från Brasilien.

Seglarna kommer från världens alla hörn. USA deltar med tio båtar, Japan åtta, Spanien fem och lika många svenska ekipage finns på plats, bland dem hemmahoppen Robert Winther och Martin Persson.
För att få chansen att vara med i VM-seglingarna har deltagarna fått kvalificera sig genom tuffa uttagningar, det betyder att endast de allra bästa seglarna finns på plats i Borstahusen.

Annons
 

Det är nu två år sedan Borstahusen fick erbjudandet att arrangera VM-tävlingarna och för att infria internationella snipeförbundets krav har hamnplanen fått en rejäl upplyftning, bland annat har planen asfalterats.
– Det blev klart för en dryg månad sedan och här har vi delat kostnaden med kommunen och vi tror att det gagnar hela Borstahusen, berättar segelsällskapets ordförande, Nils Erik Petersson i en intervju.

För att klara det stora arrangemanget har BSS kallat in ett 60-tal frivilliga och publiken kommer att kunna följa tävlingarna från piren vid Cements badplats. Ett mindre antal skall också kunna åka ut till tävlingsområdet i BSS:s egna båtar.

Snipe är världens största 2-mans jolleklass med över 30 000 båtar, vilket innebär 60000 aktiva seglare och VM arrangeras vartannat år. På lördag skall båtarna vägas in och kontrolleras och på söndag invigs sedan VM-tävlingarna som pågår veckan ut.

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser