Annons

Omstrukturering av centrumhandel ska locka Landskronaborna

Nu är det definitivt klart. Det blir inget nytt Åhlens i Landskrona.
– Nu är det definitivt klart. Det blir inget nytt Åhlens i Landskrona. Fastighetsbolaget som äger tomten där Åhlens och Hemköp låg, Axfast, har meddelat att det tänker sälja tomten, säger Niklas Karlsson, kommunalråd.
Det finns dock andra intressenter som kan tänka sig att bygga på tomten,
– Så sent som i måndags var vi i kontakt med ett byggföretag och vi vill ha någon form av handel på platsen. Vem och vad det blir är fortfarande inte klart men Utvecklingsstiftelsen jobbar mot blad annat klädkedjor, fortsätter Karlsson optimistiskt.

Att det är stora förändringar på gång i centrum är klart. Bland annat har vi tidigare skrivit om att en ny handlarförening under Vänliga Landskrona har bildats men det räcker inte. En del butiker kommer att behöva flytta på sig om centrum ska kunna bli attraktivt och därmed kunna konkurrera med Väla och Center Syd,
– Det måste till en omstrukturering blad de butiker som ligger i det så kallade a-läget, det vill säga på Östergatans gågata och Järnvägsgatan. Detta måste ske i ett samarbete mellan fastighetsägarna och butiksägarna, fortsätter Karlsson.

Annons
 

För att få en helhetsbild har man anlitat experthjälp,
– Vi har bett professor Göran Cars på Kungliga Tekniska Högskolan att presentera en handlingsplan i höst och därefter ska vi träffa handlarna igen. Det är viktigt att alla är eniga och att vi drar åt samma håll. Vad man slutligen ska veta så är det att sådana här omstruktureringar tar tid. Därför ber jag alla att ha tålamod, avslutar kommunalrådet.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser