Annons

BoIS besegrade Bröndby

Det bjöds på god fotbollsunderhållning för de 2231 personerna som igår kväll sökt sig till den magnifika Bröndby Stadion för att bevittna årets andra träningsmatch mellan Bröndby IF och Landskrona BoIS.

Trots två mål av landslagsanfallaren Mattias Jonson och en backlinje styrd av VM-hjälten Andreas Jakobsson, lyckades BoIS för andra gången i år besegra de danska cupmästarna denna gång med 3-2.
– Det är skönt att vi får igång målskyttet igen. Jag kan inte vara annat än nöjd, medger BoIS tränare Janne Jönsson, som sken i kapp med kvällssolen.

Annons
 

Och ett par frågetecken fick han säkert uträtade i den danska sommarkvällen. Möjligen glade det nya spelsystemet som i sifferkombination närmast kan betecknas som ett 4-2-2-1-1-system.
– Vi ville passa på att testa ett lite annorlunda spelsystem idag. Det kan vara bra att ha i bakfickan, menade Jönsson.

BoIS hade rest till Köpenhamn med i stort sett alla friska spelare som fanns att tillgå i truppen. Vilket bland annat betydde att Johnny Lundberg vikarierade 90 minuter för Magnus Torvaldson på ett alldeles förtjänstfullt sätt.
I Hasan Cetinkayas frånvaro spelade Jonas Olsson på det centrala mittfältet. Olsson tvingades dock utgå strax innan pausvilan efter att han mycket otäckt skallat ihop med Per Nielsen och blivit liggande livlös kvar på plan.
– Jag har lite huvudvärk nu men med någon dags vila så ska matchen mot Hammarby inte behöva vara i fara. Jag vet inte riktigt vad som hände men jag blev träffad över hakan och sen minns jag inte mycket mer, utan jag tuppade väl av ett par sekunder, sa Olsson som dock var med på noterna direkt när BIFs kvitteringsmål kom på tal.
– Offside! Eller hur?, menade Olsson.
Jo, nog borde Mattias Jonsons 1-1 mål blivit avblåst för offside.

Men innan det så hade publiken bjudits på ett par läckerheter. Redan i den femte minuten knorrade Andreas Jakobsson en frispark förbi BoISmuren men Mats Svensson svarade för en praktfull TV-räddning.
Minuten senare frispelade Mattias Jonson, Kasper Dalgas som dundrade bollen i stolpen.

Det skulle dröja drygt 20 minuter innan firma Farnerud & Andersson visade upp sig. Alexander Farnerud kämpade åt sig bollen på vänsterkanten och elegant serverade han den bakåt till en framstormande Johan Andersson som stenhårt bredsidade bollen i mål, 1-0 till BoIS. Knappast särskilt rättvist men oerhört snyggt.

Det skulle krävas en landslagscenter för att göra mål på BoIS denna ljuvliga sommarkväll. Mattias Jonson fastställde halvtidsresultatet till 2-1 efter assist från Anders Friberg.

I andra halvlek stuvades det om ordentligt i det randiga manskapet. In för skadade Olsson kom Magnus Kjellsson men även Indrek Zelinski, Audun Helgason, Jonas Sandqvist och Jesper Ljung fick chansen att visa upp sig under de sista 45 minuterna.
Det skulle dock krävas ytterliggare ett byte för att BoIS skulle vända på matchen. I den 55 minuten presenterade han sig, Mikael Rynell som endast varit på plan i 20 sekunder när han från nära håll tryckte in bollen bland nätmaskorna.
– Det är skönt att ha gjort det första A-lagsmålet i den randige tröjan, sade en mycket glad Rynell efter matchen.
– Jag hade inget att förlora. Vi låg under med 2-1 när jag kom in, det var bara in och kriga, fortsatte Rynell som var imponerad över hur passningskickliga danskarna var men som i övrigt inte lätt sig imponeras utan gjorde ett friskt inhopp.

Det skulle krävas en tur över sundet för att BoISarna äntligen skulle få en rättmättigt utdömd straff. Det var efter att Alexander Farnerud snurrat friskt med Andreas Jakobsson och därefter fallit på Teckomatorpsonens utsträckta ben som domaren pekade på straffpunkten. Henrik Nilsson gjorde inga misstag utan satte bollen hårt och välplacerat i mål.

En kvart från slutet tvingades Farnerud att utgå och det var bara för Johan Andersson att åter ge sig in i leken.
– Jag hade krampkänningar. Tränade väl lite för hårt på styrketräningen igår. Det ska absolut inte vara någon fara inför måndagens match mot Hammarby, lugnade Farnerud som avslutningsvis likt de europeiska reportrarna som förra veckan betygsatte allsvenskan fick chansen att bedöma Bröndbys chanser om de spelat i Sverige.
– Helt klart hade de kommit bland de fem bästa, svarade Farnerud.

Jamen, nu har ni ju slagit dom två gånger och ni är inte topp fem precis.
– Vi är bättre än tabellplaceringen visar, replikerade Alex sylvasst.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser