Annons

Ingen karneval nästa år?

Förra året ägde Landskronakarnevalen rum för tionden gången och det kan även ha varit sista gången. Med största sannolikhet blir det i alla fall ingen karneval nästa år.
– Det är en fråga om prioritering. Som det är idag så ligger det sparbeting på vård och äldreomsorg, skola och mycket annat. Därför kan vi inte lägga hur mycket pengar som helst på en karneval. I november tar kommunfullmäktige beslut om hur mycket pengar som kommer att läggas på arrangemang typ karnevaler och liknande. De som visat sig vara villiga att arrangera festligheterna vill helt enkelt ha för mycket pengar, pengar som vi inte har idag, säger kommunalråd Niklas Karlsson.

En del pengar till aktiviteter har dock skakats loss till i år,
– Vänliga Landskrona har fått 650 000 kronor till sitt förfogande för att genomföra olika aktiviteter spridda över året, typ idrottens dag, kräftskivan, julmarknaden med mera. Dessutom frigjordes det strax över hundra tusen kronor till RotRock festivalen förra helgen, fortsätter Karlsson.

Annons
 

Kommunalrådet tror inte på karneval nästa år men han utesluter inte att man någon gång i framtiden har en karneval där det kostar pengar att komma in på vissa områden,
– Det har tidigare varit tal om att hägna in vissa delar av staden men de förslagen har lagts åt sidan. Det är väl inte omöjligt att man i framtiden kan tänka sig ett mindre område som är avspärrat där det till exempel kommer att spelas musik och där man tar inträde. Vi gör ju så till exempel på torget under kräftskivan, avslutar Karlsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser