Annons

Landskronaroddare testar OS-bana

Vid Öppna Nordiska Mästerskapen i helgen gjorde Landskronaroddarna flera fina resultat. Hjelmsjön i Örkelljunga visade sig från sin bästa sida med härligt väder både för roddare och publik. Banan har också rustats upp inför NM för att få en högre internationell status.

I JNM-loppet för dubbelsculler herrar, kom David Andersson och Öresjöroddaren Johan Hallberg in på en silverplats efter Norge.
Resultatet räckte för att ge killarna en biljett till JVM i Athen om två veckor där den blivande OS-banan ska testas.

Annons
 

Olof Nilsson rodde i Sveriges fyrsculler vid JNM. Laget kom i mål som trea efter Norge och en dansk kombination.
Här har skett avsevärda förbättringar efter den samträning som de fått och kapat åtskilliga sekunder sedan tidigare möten med lagen.
I samma lopp rodde Peter Paulsson i en svensk kombination som kom in på femte plats.

Olof vann också utanför NM-tävlingarna ett lopp i klassen singel junior A. I samma lopp kom Peter in på en femteplats. Neal Saylor som tävlade för första gången fick känna på hur tufft det är att slå sig in bland de rutinerade roddarna och lyckades inte gå till final.

I singel senior A lättvikt vann LRK-veteranen Niclas Nielsen enkelt båda dagarna. David Andersson och Peter Paulsson tävlade också i klassen singel senior B och slutade här etta respektive tvåa.
Mattias Bengtsson rodde i singel junior B men lyckades inte kvala in till en finalplats, hälsar Bengt Nilsson, Landskrona Roddklubb.

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser