Annons

Andreas Jakobsson möter BoIS

När BoIS åkte ur allsvenskan 1994 flyttade lagets mittback Andreas Jakobsson till Helsingborgs IF. Han stannande i fem år innan han flyttade vidare till Rostock. Sedan några veckor bor han i Danmark och spelar för Bröndby IF, en klubb som möter just BoIS i en träningsmatch i morgon, onsdag.
– Det ska bli jättekul att möta BoIS. Jag tror att jag mötte dom en gång under min tid i HIF men sedan dess har det inte blivit några matcher av naturliga skäl, säger Jakobsson till Landskrona Direkt.
– Den enda som är med i BoIS idag som jag spelade med i BoIS är Mats Svensson.

Flytten till Danmark har gått smidigt och Jakobsson trivs utmärkt i klubben,
– Det är otroligt professionellt. Har man tränare som heter Michael Laudrup och John ”Faxe” Jensen så borgar det för god kvalité. Här tränar vi mycket mer med boll än i Tyskland och Bröndby är ett spelande lag. Det passar mig perfekt.

Annons
 

BoIS slog Bröndby med 2-0 i en träningsmatch tidigare i våras och är revanschsugna. Vilka som spelar vet inte Jakobsson men han hoppas att vara med i startelvan,
– Helt klart. Jag kan också tipsa om, att de som ser matchen kan hålla ett extra öga på Thomas Kahlenberg som räknas som en av Danmarks största talanger.

Försäsongen har varit framgångsrik för Bröndby. Laget har spelat sju träningsmatcher, varav tre med Jakobsson, och samtliga har slutat med vinst. Målskillnaden är förkrossande 56-9 men då ska man veta att motståndet inte varit av klass.

Matchen mot BoIS är Bröndbys sista innan SAS-ligan rullar igång på söbdag då de möter Herfølge BK.
För BoIS del blir det en bra värdemätare efter den korta semestern. På måndag är det Hammarby som väntar.
Matchen ska spelas på Bröndby Stadion med start klockan 18.00.

Läs mer på Bröndbys hemsida >>

Läs mer om Jakobsson på hans hemsida >>

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser