Annons

Lekstugan i Bolsward

Lekstugan Verdandis Folkdanslag har i dagarna avslutat en veckas turné i Holland där de gästat en stor folkloristisk festival i staden Bolsward som har 17 år på nacken.
Flera olika dansgrupper från de flesta hörn av värden avlöste varandra under fyra dagar på gator och torg, en stor festivalscen och diverse institutioner.
– Vi fick tillfälle att se till exempel colombianer utföra en danssaga om slavar och deras piskförsedda ägare, folkliga sånger och danser från Urkraina, lite lungnare kanske mer lika våra egna danser från ett antal hemmalag från Holland,
säger Roger Lindskog från Verdandi.

Lekstugan själv hade med sig två danspotpurrier á 20 minuter, ett med egen skrivet dans & musik material, och ett med material hämtat från Ulf Karlsson i Lund.
– Tyvärr fick vi inte visa vår nyskrivna fackeldans på avslutningen, räddningstjänsten stoppade allt vad eld hette, åtminstone uppe på scenen.

Annons
 

Nu satsar Lekstugan på sin egen dansfestival, den 2 augusti på Slottscaféet blir det drag under galoscherna av sju grupper som skall visa vad årets träning har innehållit.
– Lekstugan själv kommer att visa en ny flirtdans som inte hunnit få namn ännu, förhoppningsvis kommer våra tre yngsta dansare från Hollandsresan Niklas, Malin och My att visa var skåpet skall stå, avslutar Lindskog

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser