Annons

Bra år för bryggdans och camping


Det är i det närmaste lapp på luckan på Borstahusens camping och en sak som lockar campare såväl som Landskronabor är den traditionella bryggdansen.
– Här är jättefint, snyggt och rent, det är annat än campingplatserna vi såg i Danmark, berömde Billy och Connie Andersson från Stockholm som bytt segelbåten mot en husbil.
– Vi seglade i över 30 år och tröttnade, nu har vi kört genom delar av Europa med vår husbil och det tycker vi är skönt. Borstahusens camping valde vi lite av en slump, vi gillar att dansa och läste att man hade bryggdans, då tvekade vi inte, förklarade Connie och paret var också först ut på bryggan denna sköna tisdagskväll.

Och det är onekligen drag kring campingen den här sommaren, endast några få platser finns kvar och Jonas Westerberg, tredje generationen Westerberg som jobbar på campingen, pappa Bengt är chef och farfar Sven lade grunden, har mycket att stå i.
– I år är det bättre än på många år och vi upptäcker att camparna hittar tillbaka och det gäller inte bara här i Borstahusen, förklarade Jonas medan killarna i Joinas, Tommy Krutzen och Ingemar Nileborg, gör allt för att locka gästerna från Lasse Berghagen på TV till livemusik på bryggan.
– Kanske lite tuff konkurrens, ler Tommy som dock är säker på att publiken hittar tillbaka när väl allsången på Skansen tonat ut.
– Bryggdans är mycket populärt och vi har en hel del spelningar runt om i skånska hamnar, förtydligade Tommy som till vardags arbetar i Eslövs kommun men som varit fritidsmusiker i närmare 35 år.
– Jag gillar att spela och då är det kul att komma ut så här, jag skulle inte kunde tänka mig att vara utan musiken.

Annons
 

Några som dock kan tänka sig vara utan bryggdansen är Patrik och Fredrik Carlsson som gillar bad bättre.
– Här är jättefint och det är kul att bada, förklarade de båda som trots att de kommer från Örebro håller på BoIS i allsvenskan.
– Vår pappa är från Landskrona, så vi håller på BoIS.

I år är campingen öppen från april till tidigt september och snabbt fylls de 125 platserna för långliggare som med el betalar 7 900 kronor för sin vistelse intill Öresunds fina kust och Borstahusens många badstränder.
– Vi har dessutom en kö på 118 långliggare, men vi kan inte hyra ut fler än 125 platser, de andra skall gå till våra vanliga campare, betonade Jonas Westerberg.

Totalt finns 350 platser permanenta platser på campingen, 300 av dessa med el-uttag.
– Men i år har vi även öppnat vår reservcamping med plats för ytterligare ett knappt hundratal och den är också snart fullbelagd, poängterade Jonas Westerberg innan det var dags att hjälpa en gäst tillrätta inför kvällens övernattning.

Fakta:
Borstahusens camping kör vidare med sina bryggdanser varje tisdag och torsdag från kl 19.30 fram till den 7 augusti. Dessutom bjuds på uppträde av Emil Bogdanow den 19 juli samt 9 augusti, Jonny Cosy den 29 juli samt 7 augusti och säsongen avslutas med Cabaré Mix den 10 augusti.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser