Annons

Sveriges modernaste bilbärgare rullar på Landskronas gator


Sedan fyra veckor tillbaka rullar nu landets modernaste bilbärgare i Landskrona. Det är Donalds Bilbärgning i Landskrona AB som satsat 3,5 miljoner kronor på sitt nya kraftpaket.
– Det stämmer. Bilen har den nyaste tekniken som finns att få idag, säger ägaren Donald Pilblad när han stolt visar upp den typiskt röd och gul lackerade bärgaren.
Istället för stålvajer så använder vi en nylonlina som har betydligt högre hållfasthet än den gamle vajern, berättar Pilblad och förklarar hur viktigt det är med säkerheten och att bärgaren verkligen syns.
– Bilen är utrustad med en höj och sänkbar ramp med varningslampor. Det gäller att synas på långt håll när man arbetar vid exempelvis en olycksplats vid motorvägen.

Nu är det inte enbart vid olyckor som bärgaren kommer till användning. Den senaste veckan har den kommit flitigt till användning när det gällt att transportera den inlånade trådbussen från garaget till startplatsen för trådbusslinjen.
– Det är inte många bärgare som klarar av att transportera en buss eller för den delen en lastbil, avslutar Pilblad som med satsningen på Sveriges modernaste bilbärgare kommer att kunna täcka ett större område än bara Landskrona med den nya bilen.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser