Annons

Strafflindring för värdetransportrånare


Den 26-årige man som dömdes till åtta års fängelse för värdetransportrånet vid Arrivas bussgarage i september i fjol fick igår sitt straff mildrat av hovrätten. Mannen hävdar att han inte befunnit sig i Skåne vid tidpunkten för rånet men motsägs emellertid av vittnesuppgifter.
Hovrätten finner likt tingsrätten det styrkt att 26-åringen varit med och utfört rånet men anser domen för hård och sänkte därför strafftiden till sex år.

Vid rättegången i våras i Landskrona tingsrätt frikändes fyra av de sex männen som stod åtalade för någon form av inblandning i rånet.
I samband med rättegången i hovrätten hade kammaråklagare Birgit Kronholm överklagat en friande dom mot en 24-årig stockholmare.
Inte heller nu lyckades kammaråklagaren bevisa att 24-åringen medverkat vid själva rånet men däremot finner hovrätten det styrkt att han körde en för rånet avsedd flyktbil från Stockholm till Skåne.
Mannen dömdes till ett års fängelse.

Annons
 

Sedan tidigare är en 31-årig man dömd för inblandning i rånet. Bytet vid värdetransportrånet uppgick till hela 14,3 miljoner kronor och räknas till ett av de största rånbytena i landet.

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser