Annons

– Flytta tillbaka! Landskrona är en underbar stad att bo i

Det rådde en lättare förvirring om vilka som var välkomna på den lunch med tillhörande estraddiskussion på temat ”Landskrona, Då, Nu och Sedan” som Rotary stod värd för på Hotell Öresund igår.
– Rotary är värd, men du behöver inte vara Rotarian för att vara med, hade arrangören för hemvändararrangemanget One o´clock Jump, Nils-Eric Svensson (NES), påtalat för såväl media som på den egna hemsidan.

– Lunchen arrangeras för rotarianer och deras gäster. Den är inte öppen för allmänheten. Det är helt enkelt omöjligt att hantera, sade hotellchef Göran Andersson och medgav att det blivit en del oordning i den information som gått ut.

Annons
 

Nu hindrades inga hemvändare från att delta i lunchen och även medias representanter hälsades välkomna och samtliga bord utom ett var fullsatta. Mötet inleddes efter en lunch med ett tillbakablick av kommundirektör Leif Borg där han berättade om tider då staden hade två färjelinjer till Danmark, fyra biografer och café i varje hörna samt att det i skolkatalogen stod att hans far var timmerman.

När det skulle diskuteras om framtiden tog den 30 år yngre Niklas Karlsson, kommunalråd, över mikrofonen.
Vi har som mål att göra Landskrona till en attraktiv stad att bo och verka i. Detta görs dock inte över en natt utan vi får ta många små steg. Vi måste fundera över strategin och ta fram en långsiktig plan över hur vi vill att Landskrona ska växa. Hur vill vi att Landskrona ska se ut 2015?, sade Karlsson och fortsatte,
– Det finns dock ingen anledning att gå och vänta på att saker ska hända. Vi vill börja omedelbart och redan nu är vi en bra bit på väg med Nyhamnsprojektet.

Karlsson pratade vidare om vikten av attraktivt boende men tog också upp vikten av tillgång till bra utbildning.
– Utbildningsnivån är generellt sett för låg i kommunen. Vi ser gärna att Lunds Universitet och Malmö högskola förlägger en del av sina kurser och delar av utbildningar till Landskrona.

En del händer höjdes med frågor som följd men eftersom det är kutym att inte diskutera politik på Rotarys möten hettade det aldrig till.
– Det var inte meningen heller. Det är inte första gången Borg och Karlsson är på Rotarys möten. Vi ser det närmast som att de informerar medlemmarna om vad som är på gång i kommunen, hävdade Göran Andersson.

En av lunchgästerna påtalade att det var viktigt att man inte glömde bort näringslivet i sammanhanget. Att det var viktigt att kommunen gynnade näringsidkare och handeln i stan. Karlsson medgav att det lokala näringslivet var en viktig tredje pelare i bygget av det framtida Landskrona.

Jag är med i föreningen Landskroniter i Stockholm, sade Kristina Ossmer och berättade att Katrineholm hade öppnat en ambassad i Gamla stan. Något hon tyckte kommunen kunde ta efter. Karlsson tackade för tipset och gjorde en notering.

Tord Olsson, känd företagsledare i kommunen och sedan ett halvår tillbaka engagerad i folkpartiet, gav beröm åt Kommunalrådet.
– Jag upplever det som att Landskrona har förbättrat sina förutsättningar på den korta tid Niklas Karlsson suttit vid rodret. Jag vill uppmana er hemvänadre att flytta tillbaka. Landskrona är en underbar stad att bo i.

Initiativtagaren NES visade avslutningvis prov på självkännedom när han beskrev sig som en fiskmåskritiker,
– Jag flyger in i juni och släpper min skit under ett par veckor och sen ger jag mig iväg igen.

Meningsskiljaktigheter fanns men en sak var dock alla överens om,
– Vi är eniga om att vi älskar Landskrona, sammanfattade NES.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser