Annons

Sunesson missade British Open med ett slag

Landskronagolfaren Magnus Sunesson har legat lågt i tävlingssamanhang de senaste åren. Förra året bestämde han sig dock för att åter ge sig in i hetluften och anmälde sig till prestigefyllda British Open. Sunesson var i måndags i England för kvalspel på Ashridge Golf Club utanför London men missade huvudturneringen med minsta möjliga marginal – ett slag.
– Det är naturligtvis inte roligt att missa med ett slag. Spelet fungerade dock bra och jag gick banan på 73 slag, två under par. Med tanke på att 129 spelare som gjorde upp om 11 platser måste jag vara nöjd även om jag hamnade 12:a, säger Sunesson, väl hemma i Landskrona igen.

Trots få förberedelser var det alltså nära att Sunesson lyckades. En av anledningarna till att han tappade lite i uppbyggnadsträningen var att han råkade ut för en trafikolycka för cirka en månad sedan.
– Jag var i Danmark och satt i bilen när jag blev påkörd bakifrån av en lastbil. Därmed missade jag två veckors träning strax innan jag skulle åka till England, fortsätter Sunesson.

Annons
 

Den 39-årige golfaren kommer att satsa för att åter ta sig upp i den översta golfeliten,
Jag kommer att satsa på nya tävlingar. Först av allt hoppas jag på att få ett så kallat wild card till Scandinavian Masters i Barsebäck via företaget Stadium. Skulle detta inte lyckas kommer jag att hålla formen uppe med några småtävlingar i höst. Känns detta rätt så kommer jag att försöka spela tillbaka kortet till Europatouren, fortsätter en optimistisk Sunesson. Sunesson har inte spelat aktiv golf på ett par år men bestämde sig förra året för att göra ett sista ryck,
– Jag ville köra en British Open till innan jag fyller 40 år. Det är dock ingen ålder för en golfare. Det finns de i USA touren som är en bit över 50, avslutar Sunesson.

Fakta:
Sunesson, som blev proffs redan 1982, tillhör Landskrona Golfklubb och blev 1981 och 1982 svensk mästare med klubben.
Sunesson har följande facit så här långt i karriären: 4 segrar på 193 tävlingar. Segrarna har varit värda 267 960 kr.
Hans största framgångar enligt honom själv är två fjärdeplatser, Volvo PGA Championship 1992 och Madrid Open 1990 och en 12:e plats i British Open 1991.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser