Annons

The Persuaders tror på framgång

Niklas Anderberg, Mikael Salonen, Peter Albrecht och Lars Christoffersson, så heter medlemmarna i The Persuaders, ett av stans mindre kända band. Killarna är emellertid inte helt okända för Landskronapubliken, bland annat var Salonen och Anderberg tongivande i The Skalatones som firade stora triumfer i slutet av 90- fram till och med år 2000.
Nu satsar de båda tillsammans med Albrecht och Christoffersson på en ny karriär och det låter definitivt inte som tidigare,
– Det är en sanning med modifikation. Det låter inte som Skalatones. Det vi spelar idag är vad vi var inne på i vår ungdom – punken, säger Anderberg som numera spelar gitarr och inte bas.
Nu ska det sägas att det inte är fråga om så kallat råmangel, utan rocken man spelar ligger närmare pop än kaos. Punken ligger till stor del i texterna,
– Vi har aldrig sett punken som enbart en musikstil. Med punken vill man säga något och våra politiska budskap i texterna är betydligt tydligare nu, säger Salonen.

Musiklivet i Landskrona har en tendens till att hitta sina dalgångar mellan topparna och det är väl bara band med män i den gyllene medelåldern, typ Beatstones och Prebens Pågar som lyckats hänga kvar.
The Persuaders är dock övertygade om att de kommer att nå framgång. Kanske mer utomlands än hemma,
– Vi har införskaffat en lägenhet i Berlin. Musikscenen i metropolen är mycket intressant och vi har sedan tidigare ett bra kontaktnät i Tyskland. Först snackade vi om London men där gäller bara klubbscener med DJ:s numera. Ett annat alternativ var Dublin, säger Anderberg som tillsammans med Salonen endast är ett besök på Rathaus i den tyska huvudstaden från att kunna säga ”Ich bin ein Berliner”.

Annons
 

The Persuaders betyder ordagrant Övertalarna och det är även orginalnamnet på den klassiska TV-serien från tidigt 70-tal, Snobbar som jobbar.
– Det är lite klurigt. Vi låter folk tro vad de vill om namnet. En sak är dock säkert, det är ett bra namn på bandet, säger Salonen.
Klart är att killarna inte klär sig som gemene man är van att se punkare, det vill säga i trasiga kläder. Tvärtom så är det stil och klass som gäller. Lägg därtill ett vasst politiskt budskap och det är upp till betraktaren att avgöra hur man vill se på bandets namn.
– Nu väntar vi bara på att tv-bolaget ska stämma oss för namnstöld, sen är markandsföringen grejad internationellt, ler Anderberg.

Närmast väntar en kortare spelning på RotRock i Teaterparken den 19 juli och därefter bär det åter in i studion för att spela in bandets första officiella skiva som beräknas komma under hösten.

Vinn The Persuaders CD >>

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser