Annons

Scandinavia tog farväl av Landskrona

I söndags morse avgick passagerarfartyget Scandinavia från varvet med destination Polen. Fartyget som så sent som i torsdags fick det nya namnet Scandinavia målat i fören hette tidigare Visborg.
– Efter ommålning skall hon nu sättas i trafik mellan Nynäshamn-Gdansk, meddelar fartygsentusiasten Peter Madsen och fortsätter,
– När hon lade ut från kaj tutade hon fem gånger, och när hon var i höjd med kallbadhuset och på väg ut ur hamnen signalerade hon ytterligare fyra gånger.

Anledningen till de frekventa avskedshälsningarna tror Madsen beror på att det Landskronayggdafartyget (1980) i framtiden kommer att anlita polska varv.

Annons
 

Madsen lovar att bevaka varvet i framtiden och skickar oss intressanta bilder och historier när sådana finns att förmedla.
-Jag tycker det är roligt om mina bilder kommer till någon nytta, avslutar Madsen och vi ser naturligtvis fram emot kommande bilder och rapporter.

Peter Madsen hyser ett stort intresse för sjöfarten i Landskrona, så pass att han till och med gjort en egen hemsida om Köpenhamnstrafiken.
Du hittar den på http://landskronaverfarten.homestead.com/Home.html

I september i fjol skrev vi om Madsen och hans idoga arbete som håller en viktig del av Landskronas historia vid liv. Du hittar artikeln här.


Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser