Annons

Tobbe Trollkarl räddade Barnens dag

Vädret visade sig inte från sin bästa sida i lördags när Vänliga Landskrona arrangerade Barnens dag. På programmet stod bland annat tivoli och knallar, Mora Träsk, åsneridning, ballongutdelning samt en clown.

Av mailskörden att döma samt ett par spontana reaktioner på stan så hade arrangemanget en del övrigt att önska.
– Vilken besvikelse tivolit var jämfört med karnevalen. Och var hade knallarna som skulle vara här gömt sig? För jag såg då inte en enda…. eller har jag helt fel för mig?, skriver en smått upprörd mamma som dessutom klagar på karusellpriset.

Annons
 

Just biljettpriset på karusellerna är något som flera anmärker på.
– Jag har tre barn i karusellåldern det skulle kosta en smärre förmögenhet att tillbringa en eftermiddag på stan. Som ensamstående mamma med arbete inom vården har man inte en chans. Fortsätt gärna och bjuda på trevliga uppträdande men bort med tivolit, anser en annan mamma som kände sig tvingad att ta en omväg till Rådhustorget

– Jag är mycket kritisk till att mina skattepengar ska gå till att på omvägar gynna ett fåtal handlare och krögare i centrum. Vad har till exempelvis barnmodevisning för syfte? Vänliga Landskrona har floppat rejält i sina försök att ersätta Karnevalen, menar en annan brevskrivare.

Nu var det inte enbart missnöje med Barnens dag. Samtidigt med att solen tittade fram hördes också positiva röster på Rådhustorget då sång-och dansgruppen Smile arrangerade ”Småstjärnorna”.
God stämning var det bland barnen när Tobbe Trollkarl och Mora Träsk underhöll med ”Värsta Showen” sist på kvällen.

Landskrona Direkt har försökt nå ansvariga inom Vänliga Landskrona för en kommentar utan att lyckas.

Fakta
Vänliga Landskrona har fått i runda tal 700 000 kronor av Landskrona Kommun, att använda för olika evenemang under året. Detta för att Landskronaborna ska kompenseras för den uteblivna Karnevalen. Några av de aktiviteter som Vänliga Landskrona arrangerar/ har arrangerat under året är, Vårstädningen, Idrottens dag, Barnens dag, Kräftskiva, Höstfest, Spökafton och Julmarknad.

Vad tycker du om Vänliga Landskronas arrangemang? Saknar du karnevalen? Maila oss gärna dina funderingar. landskronadirekt@bredband.net

Av Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser