Annons

Otursförföljda tjuvar

Nedanstående nyhet rör inte Landskrona Kommun men dock vår omedelbara närhet. Händelsen är också sådan att vi har svårt att undanhålla er detta pressmeddelande författat av Charley Nilsson informationsansvarig vid Helsingborgspolisen.

Två inbrottstjuvar hade inte sina mest tursamma timmar under natten till torsdagen. De drabbades inte bara av lagens långa arm utan även av akuta sjukdomsfall.

Annons
 

När torsdagen endast är några minuter gammal går inbrottslarmet på ICA Nära-butiken i Röstånga, Svalöv. Polis kallas till platsen och konstaterar att en ruta i entrédörren är krossad. Patrullen får också uppgift om att ett vittne sett att en röd Saab lämna platsen i samband med att larmet började tjuta. Vittnet hade noterat att bilen saknade ett bakljus och att en cykel stack ut från bagageutrymmet.

Klockan 00:30 vaknar en kvinna i trakten av Kågeröd av motorljud. Hon stiger upp och ser en bil lämna tomten. Hon ser att det är tänt i stallet och när hon kommer dit ser hon att bland annat sadel, grimmor och grimskaft försvunnit. Hon ringer polisen.

Med ledning av de vittnesuppgifter som lämnats stoppar polisen klockan 00:42 en Saab personbil vid gästgivargården i Marieholm. Bilen körs av en körkortslös 32-årig man och i bilen finns också en 40-årig man. De båda männen grips. I fordonet hittar polisen saker som stämmer med vad som stals i stallet i Kågeröd.

– Dessutom är bilen falskskyltad med en efterlyst skylt. Det var ju inte så smart, säger Mats Olsson, inre befäl i nordvästra Skåne. Det visar sig också att den cykel som tjuvarna transporterade i bagaget var stöldanmäld 1998 i Helsingborg. Så vi klarar även upp en gamla cykelstöld!

Men historien om de stackars hästintresserade (?) tjuvarna är inte slut med att de grips. När de båda männen transporterats till arresten i Helsingborg får 32-åringen problem med hjärtat. Polisen tar kontakt med lasarettet i Lund, varifrån det bekräftas att mannen haft flera hjärtinfarkter. Ambulans kallas till arresten.

I samband med att ambulanspersonal påbörjar vård av den hjärtsjuke får hans 40-årige kumpan ett epileptiskt anfall. Ytterligare en ambulans rekvireras därför och de båda männen förs till lasarettet i Helsingborg.

De båda misstänkta är nu tillbaka i arresten. 32-åringen är misstänkt för grov olovlig körning, märkesförfalskning (registreringsskylten) och drograttfylleri. Tillsammans med sin något äldre kumpan är han misstänkt för stöld och försök till stöld.

Det kanske är överflödigt att påpeka att de båda otursförföljda tjuvarna har haft otur förr, det vill säga de förekommer på ett antal punkter i brottsregistret.

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser