Annons

Två åtalas för mordet förra året

För drygt ett år sedan sköts två män i centrala Landskrona. Den ena avled efter några dagar och den andra, en landskronabo, skadades mycket svårt. Två landskronabor, 31 och 34 år gamla har figurerat i utredningen sedan första dagen och nu åtalas de båda för mord samt försök till mord.

Enligt kammaråklagare Margaretha Danielsson-Olvon var det den yngre av de åtalade som sköt mannen som senare avled och 34-åringen som avlossade skotten som skadade det andra offret.

Annons
 

Ett trettiotal vittnen har hörts, varav ett påstår sig ha sett händelsen och därför anser sig nu Danielsson-Olvon ha bevis nog för att fälla de båda trots att teknisk bevisning inte finns. De mordåtalade männen nekar till allt och säger att de inte var på platsen då skotten föll.

Även den överlevande kommer att ställas inför rätta eftersom två vapen hittades på platsen för brottet. Kammaråklagaren hävdar att det var den skadades vapen och därför kommer han att åtalas för grovt vapenbrott

Rättegången hålls med start den 18 juli i Lunds tingsrätt eller i säkerhetssalen i Malmö och beräknas pågå till september.

Läs om händelsen >>

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser