Annons

BoIS och Farnerud har ingått förlikning

Landskrona BoIS och Alexander Farnerud har natten till idag ingått förlikning i den kontraktstvist som funnits mellan parterna.
Båda har enats om de ekonomiska villkoren vid en eventuell försäljning av Alexander samt att kontraktstiden utlöper den 31 oktober 2004.

Förhandlingarna som under ledning av skiljenämndens ordförande Ove Lindh påbörjades vid lunchtid igår blev långdragen och kunde avslutas först vid 23.30-tiden.
– Jag kan säga rakt av att detta har inte alls varit trevligt utan känts obehagligt. Vad ingen har haft klart för sig är djupet i frågan. Många har kommenterat tvisten utan att ha alla fakta på bordet. Det är sköna är nu att vi kan lägga detta bakom oss och istället kan fokusera på det som är roligt, nämligen fotbollen, säger en lättad Kenneth Håkansson, ordförande i Landskrona BoIS, i en första kommentar till förlikningen.

Annons
 

Båda parter säger sig vara mycket nöjda med nattens uppgörelse.
Klart är att man kommit överens om att hålla innehållet i överenskommelsen hemlig, utöver då kontraktstidens utgång.
Vad Landskrona Direkt erfar innebär detta att Alexander Farnerud tillsammans med sin agent Cleas Elefalk har förbättrat spelarens ekonomiska villkor vid en eventuell övergång till annan klubb.
De uppgifter som tidigare förekommit i bland annat Expressen gör gällande att Farnerud erhåller 30 procent av övergångssumman.

– Vi har hittat ett heltäckande avtal som båda parter är nöjda med, säger Håkansson som i övrigt inte vill kommentera innehållet i förlikningen.

– Jag har aldrig haft för avsikt att lämna BoIS som så kallat bosmanfall, utan har – precis som min bror Pontus – varit mån om att BoIS får en summa pengar då jag lämnar klubben, säger Alexander Farnerud.

Klubbdirektör Lars Persson:
– Vi är mycket nöjda med den träffade uppgörelsen, som innebär att Alexander får möjlighet att gå vidare i sin fotbollskarriär, samtidigt som föreningen genom uppgörelsen får ekonomiska resurer att utvecklas vidare.

 

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser