Annons

Dubbel dubbelseger för Landskrona Roddklubb

Vid helgens roddtävlingar i Farsta hade Landskrona Roddklubbs David Andersson, Olof Nilsson och Peter Paulsson stora framgångar. Speciellt viktigt var detta eftersom tävlingarna var avgörande för uttagningar inför NM och JNM på Hjelmsjön i Örkelljunga den 19-20 juli.

David rodde på lördagen dubbelsculler tillsammans med Johan Hallgren från Öresjö och vann klassen Junior A åtta sekunder före klubbkompisarna Olof och Peter. Trea blev tvillingarna Johan och Marcus Palm från Jönköping. Detta var en fjäder i hatten för Olof och Peter som inte vunnit över dem tidigare i år. I och med segern så var David klar för JNM i sin dubbel.
David och Johan satsar också på en plats till JVM i Athen. För detta krävs emellertid ytterligare någon tävling att visa framfötterna på.

Annons
 

Olof och Peter tävlade på söndagen också i fyrsculler i var sin båt i ett lopp som också gällde som uttagning till JNM. I loppet rodde också senioreliten.
Seniorerna var det inte mycket att göra åt men i juniordelen av loppet vann Olofs båt med Jönköpingsbröderna Palm och Oscar Köhler från Lilla Edet före båten Peter rodde i.
Detta innebar att även Olof med sin fyra blev JNM-klar.

Mattias Bengtsson från LRK deltog också på sjön Magelungen i Farsta i sin första större tävling i klassen singel junior B. Efter hårda fighter slutade han trea respektive tvåa i lördagens och söndagens B-finaler.

Resultatlista finns på http://www.rodd.hammarby-if.se/tevling/resultat.doc

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser