Annons

BoIS-ledningen mötte fansen

Igår hade Landskrona BoIS supporterklubb Black & White kallat till en medlemsträff och kallade till mötet var också BoIS ordförande Kenneth Håkansson samt klubbdirektör Lars Persson. Anledningen till att de båda blivit inbjudna var den senaste tidens spekulationer om kontrakt och annan turbulens i klubben. Någon riktig hetta blev det inte i diskussionerna och på det stora hela var fansen nöjda med svaren de fick på sina frågor. Först på dagordningen stod österrikaren Richard Strohmayer som testspelade för BoIS men som inte visade sådana kvaliteter att kontrakt erbjöds, – Det är viktigt att säga att han inte skulle komma som någon ersättare för Jesper Ljung. Vi tittade på honom som en man för framtiden men vi kom fram till att vi har väl så bra spelare i de egna leden som dessutom är yngre än Strohmayer, sade Håkansson till de cirka 50 supportrarna som fanns på plats. Alexander Farneruds kontrakt och vad som egentligen är oklart tillhörde kvällens hetaste ämne, – Det är inte så enkelt som man kan tro. I kontraktet står det fyra år men sedan har det tillkommit FIFA-regler som ifrågasätter så långa kontrak för unga spelaret. Nu är det upp till skiljedomen att avgöra vem som har rätt. Vi är dock övertygade om att vi kommer att få gehör för vår åsikt. Hade meningen varit att kontraktet skulle gälla under tre år så hade vi skrivit det från början, menade Håkansson. Andra frågor som diskuterades var Jesper Ljung och Håkan Söderstjerna. Egentligen hade de båda spelarna vars en punkt men Persson buntade ihop de båda eftersom problemet var det samma, – Det är bara så att vi inte kunnat komma överens om ersättningen. De sade en summa och vi en annan som de inte accepterade. Därmed blev det inga förlängningar av deras respektive kontrakt. Vi har en viss summa pengar att röra oss med och därför kan vi inte betala hur mycket som helst. Bland de resterande punkterna på dagordningen var bland annat varför BoIS match mot AIK spelades på Olympia och inte på klubbens reservarena Malmö Stadion. På detta svarade Persson att den största anledningen var ekonomisk. – Det rör sig om en merkostnad på 150 000 kronor om matchen skulle spelats i Malmö och det är pengar som vi måste ta hänsyn till. I övrigt diskuterades Pascal Simpson som ville ha för mycket betalt, Anders Fribergs uttalande i pressen om att Jönsson tog ut fel lag samt hur många kontrakt det återstår att skriva innan säsongen är över, – Vi har tagit ett styrelsebeslut att inte offentliggöra vilka kontrakt som går ut. Vi kan dock säga att vi har åtta till tio kontrakt som ska diskuteras i år. Detta är ingen siffra som är unik, det ser ungefär likadant ut i alla allsvenskans klubbar, sade Persson. Tre punkter som togs upp mottogs med stor glädje av supportrarna. Det första var beskedet att om pengar skulle komma in vid en övergång av Farnerud så är det första prioritet att satsa på ungdomarna. Den andra var att det inför matchen mot Elfsborg på söndag kommer att färdigställas ett podium framför klacken. Meningen är att klackledaren ska stå på den samma och leda Black & White till skönsång som får BoISarna att lyfta sig. Det tredje och sista beskedet var att BoIS ser över möjligheterna att se över tjejfotbollen. BoIS-ledningen och supportrarna enades om att fortsätta att träffas för att hålla en öppen dialog.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser