Annons

Musikfestival i Sofia Albertina kyrka

För tredje året i rad genomförs en musikfestival i Sofia Albertina kyrka och bland årets artister märks flera välkända och rutinerade musiker inom allt från jazz till klassiskt. De dagliga kvällskonserterna inleds av populära Jazzin Jacks som bildades 1981 och som sedan dess varit på flera konsertturnéer i norra Europa och i USA, där bandet spelat tio gånger. Tidigare i år deltog gruppen i Sacramento Jazz Jubilee, en av världens största jazzfestivaler. I år har man med sig en ny medlem, på Ven bosatte Landskronapågen Gunnar \”Ceasar\” Andersson, pianist, sångare och entertainer. På torsdagen framträder Sofia Albertinas kyrkas Vokalensemble och på fredagen blir det mäktiga ryska tongångar när Kievs kammarkör kommer på besök. Kören framför traditionell ortodox kyrkomusik förankrad i vår tid. Lördagen bjuder på en sångkonsert av internationell kvalité med tenoren Ricardo Bernal , Mexico och sopranen Charo Tris, Spanien och för ackompanjemanget svarar Rune Broberg. Vid uppträde runt om i Sverige har musikerna gjort stor succé i olika konstellationer och programmet bjuder på allt från välkända italienska schlagers till minst lika kända operaarier. Årets musikfestival avslutas med en orgelkonsert av Christopher Herrick, en av världens främsta organister som sedan 1984 turnerat världen runt med sina konserter. Hans framträdande kännetecknas av stor närhet till publiken och en varierad repertoar. – En superb engelsk organist. Mr Herrick stod på toppen av sitt kunnande, kombinerade precision, improvisatorisk frihet med virtuosens rena glädje. Framträdandet var, med ett ord, triumfatorisk, stod att läsa i New York Times efter ett framträdande och det säger en hel del om denna världsartist. Förutom kvällskonserterna bjuds dagligen på lunchmusik signerat Bengt Sydmark och olika klockspelare kommer att kunna höras dagligen vid tre olika tillfällen. Ett utmärkt tillfälle för alla att bekanta sig med Sofia Albertinas fina klockspel. MUSIKFESTIVAL i Sofia Albertina kyrka den 25-29 juni 2003 Festivalprogram Lunchmusik med Bengt Sydmark varje dag kl 12. Klockspel varje dag kl 11.30,15.30 samt 19.30 med följande klockspelare: Onsdag: Ann-Kirstine Christansen, ledare för Nordens enda klockspelsskola i Lögumkloster Torsdag: Peter Langberg, rektor för kirkemusikskolen i Lögumkloster Fredag: klockspelare och präst Arne Lindgren, Linköping Lördag: organist och klockspelare Bengt Sydmark, Landskrona Söndag: Wyllie Crawford, USA, kl 11.30 och 19.30 samt Bengt Sydmark kl 15.30 Kvällskonserter alla dagar kl 20 Onsdag: \”Jazz i kyrkan\” Jazzkonsert med \”Jazzin Jacks\” Torsdag: Nattvardsgudstjänst m Sofia Albertina kyrkas Vokalensemble som bl.a sjunger \”Missa\” av Jerker Leijon Fredag: \”Tradition och nutid\” Ortodox kyrkomusik framförs av Kievs kammarkör fr Ukraina Lördag: Sångkonsert med tenoren Ricardo Bernal , Mexico och sopranen Charo Tris, Spanien och Rune Broberg, ackompanjemang Söndag: Festivalen avslutas med orgelkonsert med den kände organisten Christopher Herrick, London

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser