Annons

Jazzroute-03 av stapeln den 11 juli

För exakt 40 år sedan hölls Swedish Jazz Festival i Landskrona. På scenen stod bland annat Count Basie, Papa Bue, Quincy Jones samt Monica Zetterlund och konferencier var Lennart Hyland. I sommar, den 11-13 juli, tar Jazzklubben JazzHouse tillsammans med Vänliga Landskrona nya tag och arrangerar Jazzroute-03, men riktigt så stort som 1963 blir det inte, – Nej och det är inte våra intentioner heller, säger Tor Johansson, ordförande i JazzHouse och förklarar, – Då hade man byggt en scen på en ponton som låg i vallgraven. Lägg därtill att det kom 10 000 besökare första dagen. Det kommer vi aldrig att kunna matcha. Klart är i alla fall att jazztoner kommer att ljuda på många håll i Landskrona under dagarna tre. På scenerna kommer man bland annat att kunna höra Hacke Björksten med sin kvartett, Boba Jazz Band från Polen, Hasse Kahn kvintett med flera. Konferencier är Carli Tornehave som även kommer att synas lite varstans som gästsolist. För de som vill ta sig runt till de olika spelplatserna på ett smidigt vis har man ordnat en buss som kommer att åka mellan de olika scenerna. – Det är en dubbeldäckare med öppen ovanvåning som kommer att rulla på gatorna och sprida glädje, säger Bertil Hallengren från Vänliga Landskrona och Preben & Preben. – Det gäller att de som sitter på ovanvåningen hukar sig på Eriksgatan så att de inte trasslar in sig i de nya trådarna, fyller Johansson i och skrattar. Huvudscenen kommer att vara på Rådhustorget och platser till 700-800 åskådare kommer att finnas. Övriga ställen som presenterar jazz är Seglarpaviljongen, Strandpaviljongen, Preben & Preben och Erikstorps Kungsgård. Det kommer inte att spelas jazz på alla ställen alla dagar men att det kommer att jazzas i stan råder det ingen tvekan om.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser