Annons

Ingen vallgravsrodd i år

Klent intresse och ansträngd ekonomi stoppar vallgravsrodden den här säsongen. – Tyvärr har vi inte råd att fortsätta eftersom vår budget inte tåler förlusten på närmare 25 000 kronor, säger fritidschef Bengt Nissler som var försiktigt optimistisk när projektet sjösattes för tre år sedan. – Vår budget byggde på att de sex båtarna skulle hyras ut i snitt tolv gånger dagligen, men det var för optimistiskt. Första året hyrdes roddbåtarna ut i snitt tio gånger, detta sjönk senare till sex år två och i fjor var ett riktigt bottennapp med endast två uthyrningar per båt och dag. Att ro i vallgraven runt Citadellet ger möjlighet till en stunds avkoppling och samtidigt kan man se och uppleva Citadellet och koloniområdet ur ett annorlunda perspektiv. – Jag tycker fortfarande att idén är tilltalande, men har inte förklaring till varför så få upptäckt vallgravsrodden. Nu går vi ett uppehåll i år och sen får vi fundera på framtiden. Kanske finns det någon metod att få igång vallgravsrodden igen, funderar Bengt Nissler och konstaterar att en vallgravssatsning, fisket, fortfarande lockar fiskare till den inre vallgraven. – Det går runt, men även här kunde intresset varit större. Vi vet att många fiskare återkommer, men det är lite svårare att locka nya fiskare. Även här får vi fundera på vad som kan göras för att öka intresset. Satsningen var Sveriges första \”put and take\” i saltvatten och där fiskas dagligen inplanterad regnbåge och öring och verksamheten sköts av engagerade fritidsfiskare. Även om vallgravsrodden blev ett bakslag så är Bengt Nissler totalt sett nöjd med utbudet av aktiviteter under sommaren. – Det är massor av olika arrangemang som kommer att äga rum, som exempel kan jag nämna en 5-nationers turnering i handboll för ungdomar, riksmästerskapen i bangolf, Livgardets musikkår kommer och uppträder, SM i skeet för damer skall genomföras och VM i segling för Snipebåtar blir ett stort evenemang, så det kommer inte att saknas aktiviteter, betonar Bengt Nilssler. Vad gäller turismen så är campingen och Borstahusens Semesterby, som består av 81 stugor med 4 – 7 bäddar i varje, populära bland turisterna. Här finns inga problem med uthyrningen. Omgivningarna med badplatser och möjlighet till rekreation som exempelvis golf, gör sitt till för att locka besökarna. – Detta är verksamheter som är mycket positiva för kommunen och som vi gör vad vi kan för att utveckla. Vi vet att många av våra gäster trivs och gärna kommer tillbaka. Det är mycket positiv reklam för Landskrona, betonar Bengt Nissler som trots tuffa ekonomiska villkor gärna funderar och planerar för framtiden. – Vi gör vad vi kan för att utveckla de möjligheter som finns i kommunen, Landskrona är en fantastisk sommarstad och för oss gäller det att ta tillvara alla de möjligheter som finns. Fakta Några av sommarens arrangemang; den 7 juli, 5-nationers i handboll, den 8 juli SM och RM i Bangolf , den 15 juli, Landskrona Elit GP, Cykel, den 2 augusti segel-VM i snipe, den 10 augusti L-a Maraton, den 16/8 Vallåkraträffen , Thulinfältet, den 20/8 Livgardets Dragontrumpetarkår, den 23/8 SM i olympisk Skeet och den 22/8 Dragracingtävling på Thulinfältet.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser