Annons

Trådbussen på väg

Trådbussprojektet är nu inne i sin slutfas. Infrastrukturen med stolpar, trådar och matarstation är färdigställd. Bussarnas chassi, komplett inredning med mera färdigställdes i Solaris fabriker i Poznan i Polen i slutet av april. Bussarna befinner sig sedan dess i Ganz fabrik i Budapest, Ungern, för installation av elutrustningen.
Arbetet går enligt tidplan. En viss förskjutning kommer det dock att bli med anledning av att testprogrammet för batterierna måste utvidgas i tiden.

Landskronas bussar har det gemensamt med de 30 trådbussarna som företaget skall leverera till Rom att reservdriften sker med batterier och inte med en dieselmotor som hittills varit standard.
Enligt gällande tidplan kommer bussarna att levereras till Landskrona runt den 20 augusti. Det är dock sannolikt att det under en del av juli månad kommer att finnas en trådbuss ämnad för Tallin, på gatorna i Landskrona. Syftet med att låna in en annan trådbuss är att testa infrastrukturen och därmed kunna göra erforderliga justeringar i ett så tidigt skede som möjligt. Allt enligt ett pressmeddelande från Tekniska Verken.

Annons
 

Invigning av trådbussarna beräknas ske den 26 – 27/9.

Mer fakta runt trådbussarna finner du på Tekniska Verkens hemsida.

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser