Annons

Avtal i (ny)hamn

Efter fem månaders förhandlingar har idag exploatörerna av Nyhamnsområdet i Landskrona skrivit på avtalen. Klockan 9.30 idag träffades kommunstyrelsens ordförande, Niklas Karlsson, och Landskronahem, Svenska Hus samt det lokala företaget Altropart för att underteckna avtalen för exploatering av Nyhamnsområdet.
– Äntligen kan vi konstatera att vi nått i mål i våra förhandlingar om exploateringen av Nyhamnsområdets etapp ett. Nu återstår bara HSB:s underskrift samt ett beslut av Kommunfullmäktige i augusti, säger kommunstyrelsens ordförande Niklas Karlsson i en kommentar och fortsätter, exploateringen är ett led i en större strategi att utveckla Landskrona kommun och ge den ett omdöme som den förtjänar.

Enligt avtalen tillträder byggherrarna området den 1 mars 2004 och de första husen kommer därmed att stå färdiga våren/sommaren 2005. I avtalen förbinder sig kommunen att förändra verksamheten i hamninloppet och verka för en småbåtsmarina.

Annons
 

– Med min erfarenhet från Göteborg och Stockholmsregionerna har Nyhamnsläget värden och kvaliteter som få andra platser, säger Svenska Hus VD Hans Eliasson.

– Området innebär att nya invånare kan flytta till kommunen och samtidigt bidra till att stärka centrum, säger Altroparts VD Ulf Olsson.

HSB har för närvarande inte undertecknat sitt avtal gällande etapp ett eftersom man måste invänta styrelsens formella beslut.
– HSB sammanträder den 2 juli och det är vår förhoppning att de undertecknar avtalet dagen efter, säger Niklas Karlsson.

I dagarna träffar kommunstyrelsens ordförande ytterligare intressenter för att fortsätta exploateringen av etapperna två och tre. Kommunen räknar med att etapp två kan påbörjas 2005 och förhoppningsvis etapp tre 2006.

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser