Annons

Åter svart i rutan för lokal-tv entusiaster?

I januari slocknade Landskrona Visions lokala TV-sändningar. Nästan på dagen två månader senare var det åter dags för lokala TV-sändningar riktade mot Landskronaborna. Denna gång gick det till och med att se sändningarna i större delen av nordvästskåne. Det var den nystartade lokala TV-kanalen IOR (Idé och rikedom) som så smått började sända genom TV Öresunds försorg.

Nu kan det snart vara svart i rutan igen för lokal-TV entusiasterna. Denna gång är det TV Öresund som är i riskzonen för en konkurs. E
nligt uppgifter i Helsingborgs Dagblad är bolaget begärt i konkurs efter en skatteskuld på närmare 320 000 kronor. Det ser med andra ord mörkt ut för IORs planer att sända mer kontinuerligt från och med hösten.
– Det blir inga lokala nyheter och sport sändningar i höst om konkursen blir ett faktum, säger IORs ordförande Jeanette Höjefors och fortsätter,
– Det återstår och se vad som nu kommer att ske med våra sommarsändningar. Vi sände det första programmet i vår satsning kallad Sommarbris den 3 juni och nästa program är planerat till den 15 juli men om det blir av eller inte vet jag inte idag.

Annons
 

Skulle det gå så långt som till en konkurs för TV Öresund har ideella föreningen dock ett litet ess i rockärmen,
– Vi har lämnat in en ansökan om att få sändningsrättigheter i Landskrona. Skulle vi få det kan vi vara igång igen runt nyår, avslutar Höjefors.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser