Annons

En blir tre när Gubbarna/Wargo byter tränare

En blir tre när Gubbarna/Wargo byter tränare. Gert Malmros tackar för sig och ersättare blir av allt att döma tre veteraner, Peter Andersson, Bela Hegedüs och Anders Larsson.
– Det är den modellen vi jobbar efter, varför gå över ån efter vatten, konstaterar Bengt Jönsson som själv kommer att ta över träningen av damlaget efter sammanslagningen med Örestad som innebär att all handboll i Landskrona nu är samlad i en förening.
– Det är kanske inte bra för konkurrensen, men nu kan vi samla våra resurser och jobba med de omkring 400 ungdomar som finns i föreningen.

Och G/W:s ungdomssatsningar har också noterats på förbundshåll, föreningen kommer den 7 juli att stå värd för en 5-nationersturnering för pojkar födda 1986. Lagen kommer från Sverige, Danmark, Norge, Portugal och Spanien.
– Vårt arrangemang när Sverige genrepade inför VM var bra och det kommer man ihåg på förbundet, så det här skall bli kul att jobba med, menar Bengt Jönsson som också noterar ett byte på ordförandeposten där veteranen Mats Sandberg nu gör comeback efter det att Bertil Hallengren tackat för sig.

Annons
 

Trots tappra försök lyckades G/W inte rädda något nytt kontrakt för spel i trean, men nu kan en ny dörr ha öppnat sig. Helsingborgslaget Sund väljer att hoppa av eftersom klubben saknar spelare och kanske ger det G/W en ny chans.
– Vi får se, Oxie kom före oss i serien och får väl frågan först, men skulle vi bli tillfrågade så tar vi så klart chansen. Dessutom kanske några av killarna i Sund väljer att spela för oss, analyserar Bengt Jönsson och betonar G/W:s fortsatta satsning på egna förmågor.
– Det gäller att bygga underifrån och skapa förutsättningar att bli kvar i en serie när man tar steget upp, därför måste vi jobba långsiktigt och det är också klubbens policy.

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser