Annons

Ungt Borstahusens BK siktar mot fyran

Vägen tillbaka till fyran kan bli både lång och besvärlig för Borstahusens BK som nu satsar på en kraftig föryngring av laget.
– Inför säsongen sa jag att om vi fick en bra start så kunde det gå vägen, men det finns inga garantier utan nu handlar det om att bygga långsiktigt, förklarade tränaren Carsten Persson efter förlusten mot Bårslöv.

BBK fick en bra start och hade inför matchen mot Bårslöv chansen att ta över serieledningen. Tre hemmamatcher med målskillnaden 7-0 talade för BBK, men Bårslöv ville annorlunda och det räckte inte med ett ledningsmål för tre nya poäng. När domaren blåste slut hade BBK förlorat med 2-1.
– Inte mycket att säga om, Bårslöv var starkare, men vi har visat att vi kan vara med i toppen och skall göra vad vi kan för att försöka nå en bra placering.

Annons
 

Bland ungdomarna som skall sätta sin prägel på BBK den här säsongen märks nyförvärvet Johan Bruer, 20 år, målvakten som hämtades från BoIS.
– Johan har börjat strålande och är som jag ser det seriens bäste målvakt, berömde Carsten Persson och från BBK:s egna led kommer flera unga spelare som Mats ”Duvan” Nilsson, Shem Schabin, Kristian Lundin och Daniel Weberg, för att nämna några.
– Det är unga killar som vi plockat upp från juniorleden och som alla har talang att utvecklas som spelare. Här är det viktigt att inte lägga ribban för högt och skapa för höga förväntningar, menade Carsten Persson och betonade att ungdomsarbetet är ryggraden i föreningen.
– Det gäller inte bara BBK utan alla klubbar idag. Inför den här säsongen poängterade vi att våra nya spelare skulle vara unga och utvecklingsbara. Vi såg inte någon anledning att lägga stora pengar på äldre spelare som slår ut våra egna ungdomar.

Självklart finns det inga regler utan undantag och i BBK heter undantaget Mats ”Sillen” Lindblad, 35 år och still going strong.
– Det var länge tveksamt om Sillen kunde spela, han har problem med ljumskarna och missade träningen under försäsongen. Men lagom till seriestarten var han igång igen och har med sin rutin och spelförståelse en hel del att tillföra laget. Han är dessutom en viktig förebild för de unga killarna, betonade Carsten Persson som nu gör sin tredje säsong som tränare för BBK.

Första säsongen slutade med avancemang till fyran, en säsong som dock bara blev ettårig.
I fjor missade BBK kvalet för att få spela kvar och får nu ta ny sats i femman.
– Det är aldrig kul att trilla ur en serie, men samtidigt gäller det att blicka framåt och i BBK har vi många duktiga ungdomar som kommer att betyda mycket i framtiden och då står vi också bättre rustade för spel i högre divisioner, avslutade Carsten Persson och även om det blev förlust mot Bårslöv så finns det ingen anledning att räkna bort BBK från toppstriden i årets seriespel.

Fakta
Borstahusen såg dagens ljus som Atleten, en förening som kombinerade vinterhalvårets brottning med fotboll sommartid.
När dåvarande Atleten 1969 spelade i tvåan och bland annat mötte BoIS tyckte Bertil Edpalm att klubben skulle byta namn till Borstahusen för att göra bättre reklam för det gamla fisekläget och så fick det bli.

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser