Annons

Kvällsöppet på Nygatan

Idag testar handlarna på Nygatan och i Gallerian något nytt. Samtliga affärer kommer att ha öppet fram till 20.00 i en test att få Landskronaborna till att handla i sin stad och inte i något utombys köpcentrum.
– Långlördagarna har inte gett särskilt mycket. Då sätter sig folk i sina bilar och far iväg. Vi vill testa att ha öppet på torsdagar i stället så att vi ligger ett steg före, säger en av initiativtagarna Bo ”Moltke” Andersen.

Att det är en protest mot Vänliga Landskrona råder det ingen tvekan om,
– Det är en protest mot att det inte händer något för handlarna. Det sista året har de flesta arrangemangen från Vänliga Landskronas sida gynnat krögarna och inte handeln, fortsätter Andersen.

Annons
 

Målet är att man ska ha öppet sista torsdagen varje månad.
Det första steget tas idag då Nygatans butiker håller öppet längre. Anledningen till att det är just denna torsdag är att det är studentfirande i helgen. Andersen och butiksinnehavarna vill i framtiden ha med alla centrums handlare men denna torsdagen kommer idéen att testas på Nygatan.
Förutom längre öppethållande kommer det att finnas en del aktiviteter som bilutställning, godisregn med mera.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser