Annons

Tegsell tillbaka i Landskrona – ställer ut i konsthallen

Hjördis Tegsell gick ut gymnasiet i Landskrona 1969 och nu återvänder hon med en utställning på Konsthallen.
– Det är första gången jag ställer ut i Landskrona, berättar hon och justerar några bilder i grafikavdelningen.
– Konsthallen är spännande med alla glasytorna, förklarar Hjördis Tegsell som efter avslutade gymnasiestudier flyttade vidare till Stockholm för fortsatta konststudier.
– Jag visste tidigt att jag ville bli konstnär, men trodde inte att det skulle vara så svårt att förverkliga drömmen, minns hon med ett leende och berättar vidare att studierna också förde henne till London.
– Det har blivit en massa kurser eftersom det alltid finns något att lära, menar Hjördis Tegsell som lärde sig tillverka pappersmassa i Barcelona och länge arbeta med papper som utgångspunkt.
– Paper art blev en konstform som tilltalade mig eftersom jag gärna vill undersöka materialets olika möjligheter. Jag trivs med enkla former som jag försöker utveckla så långt det är möjligt, menar Hjördis Tegsell och visar upp stolen som blivit ett med människan.
– Den gjorde jag till utställningen H99 och täckte då några stora väggar. Nu har jag utvecklat bilden ytterligare och försökt får fram olika nyanser av samma motiv. Det blir en spännande resa i skapandet.

På Dammhagskolan fick tjejen från Tågarp inspiration av lärarna och minns särskilt Leif Landén som stimulerade till kreativt skapande i ord och bild.
– Han var en inspirationskälla och hemma i garaget hittade jag en skulptur som jag måste ha gjort redan under gymnasieåren. Den gillar jag fortfarande, så därför finns den med här på utställningen, förklarar hon och visar en skulptur som för tankarna till Mexiko alternativt Påskön utarbetad ur ett siporexblock.

Annons
 

Hjördis Tegsell utnyttjar hallens ljus när hon visar allt från paper art till målningar, glaskonst och grafik.
– Jag ville få en bredd på utställningen som visar vilka olika uttrycksmedel jag trivs att arbeta med och det är inte ofta man får tillgång till en så vacker hall som den här.

Bakom utställningens står Landskrona Konstförening och den pågår till den 22 juni.

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser