Annons

Företagarna till storms mot regeringsförslag

Nu går Företagarna i Landskrona till motattack mot regeringens förslag på att införa en tredje sjuklönevecka och uppmanar sina medlemmar och andra företagare i Landskrona att skriva på en protestlista.

Som det är idag betalar arbetsgivaren sjuklön under de två första veckorna som en anställd är hemma på grund av sjukskrivning. Regeringen har nu lagt ett förslag som innebär att arbetsgivarna ska stå för ytterligare en sjukvecka.
– De förvärrar en redan dålig situation. Redan idag betalar vi företagare hela sjukförsäkringen för alla genom bland annat arbetsgivaravgifter och andra pålagor, säger Ronny Ahrling, ordförande i Företagarna Landskrona och förklarar vidare,
– Vi vet att man gör detta för att rätta upp budgetunderskottet men inte kan det vara meningen att vi småföretagare, som förövrigt är minst sjukskrivna av alla, ska drabbas hårdast.

Annons
 

– Nu är det dags att vi säger ifrån. Ett sätt att göra detta är att skriva på protestlistan som finns på Företagarna Malmös hemsida, uppmanar Ahrling avslutningsvis.

Regeringen väntas fatta beslut i frågan den 12:e juni.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser