Annons

Farnerud funderar på tyskt bud

Tyska Bayer Leverkusen visar stort intresse för Landskrona BoIS talangfulle mittfältare Alexander Farnerud. Enligt uppgifter i media ska Bundesliga-laget vara beredda att betala 23 miljoner kronor för att redan i sommar få tillgång till 19-åringens tjänster.
– Summorna som figurerat stämmer rätt så väl överens med vad vi diskuterat med tyskarna om, medger Landskrona BoIS ordförande Kenneth Håkansson och fortsätter,
– Vi har haft två telefonkonferenser med företrädare för klubben och kommer att diskutera ytterligare under måndagen. Nu hoppas vi att Alexander själv vill åka ner till Tyskland och bilda sig en uppfattning.

Alexander Farnerud som har en fulltecknad almanacka de kommande veckorna vill avvakta något innan han tar ställning till tyskarnas bud.
– Nu är det U-21 som gäller de kommande tio dagarna. Sen får jag ta ett snack med min agent (Claes Elefalk på IMG reds. Anm.) innan jag kan ta några beslut om framtiden.

Annons
 

Att det trots allt är smickrande att Leverkusen visar ett så pass stort intresse tillstår Farnerud.
– Jag har pratat med deras tränare Klaus Augenthaler och det var ett positivt samtal.
Kenneth Håkansson berättar att Alexander Farnerud är tyskarna förstahandsval och att BoIS-ledningen är nöjda med det bud som lagts. – Det finns fler klubbar i kulisserna, men Bayer Leverkusen har lämnat ett konkret bud och då kommer inte vi att sitta och vänta och se om det eventuellt kan dyka upp andra bud. Det är upp till klubbarna att visa sitt intresse, menar Håkansson.

Att BoIS-basen ser Farnerud som mer eller mindre förlorad står klart. Om det blir spel i Bundesliga till hösten är för tidigt att säga något om, själv säger huvudpersonen,
Bundesliga är intressant och det kan säkert vara en bra liga att börja sin proffskarriär i. Nu är det inte den ligan jag vet mest om men att där är en hel del svenskar är ju positivt, avslutar Farnerud och vänder sig tålmodigt till hopen av journalister som just kommit ut från presskonferensen efter matchen HBK – BoIS och startar om på nytt med att svara på frågorna som haglar.

Det knyts säkert en och annan tumme i byxfickorna att det ska bli en affär inom kort. Något som skulle få strulet med Farneruds kontrakt att förpassas från dagordningen.
– Hur som helst är där ingen dom att vänta förrän tidigast en bit in i juli, vet Håkansson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser