Annons

BoIS föll mot effektivt HBK

Igår spelade BoIS mot Halmstad på en soldränkt Örjans Vall och Halmstad skulle visa sig vara ruskigt effektiva. Efter en halvlek hade hallänningarna tre skott och samtliga resulterade i mål.

Det första kom redan efter drygt två minuter då Torbjörn Arvidsson tilläts helt omarkerad nicka in en hörna.
Tio minuter senare utnyttjade Halmstadspelarna ett misstag av Alexander Farnerud. HBK:s vänsterback Per Johansson lyckades erövra bollen av Farnerud, passade vidare till Mikael Nilsson som i sin tur hittade Igor Sypniewski på djupet. Polacken kom fri med en utrusande Mats Svensson, rundade honom och rullade bollen retfullt enkelt i mål.
Även trean signerades av Sypniewski som fick bollen mitt på BoIS planhalva. Trött i benen som han var drog han till för kung och fosterland. Mats Svensson sträckte sig i sin fulla längd men bollen gick i mål via målvaktens händer och ribba.

Annons
 

I slutet av första halvlek spelade BoIS upp sig och i andra halvlek kom Landskronaspelarna in rejält taggade,
– Jag var ordentligt arg i halvlek, säger BoIS tränare Janne Jönsson och fortsätter,
– Jag förklarade att jag trodde att det inte skulle vara omöjligt att komma i kapp och jag ville att de som spelade skulle ha samma inställning.

Spelet blev allt bättre men närmare än två träffar i virket kom inte BoIS och Mats Svensson förhindrade med en fantomräddning laget från att få ytterligare ett mål i baken på övertid.
– Det är bara att buga och gratulera Halmstad till segern. Det skulle kännas naivt att försöka förklara bort en 3-0 förlust men vi hade en del otur. Vi börjar inte bra men spelar upp oss efter hand. Totalt sett är dock matchen en stor besvikelse, förklarar Jönsson vidare.
Halmstads tränare Jonas Thern håller med Jönsson om BoIS oflyt,
– Jag var rädd för den här matchen. Det visade sig dock att vi hade det rätta flytet idag. I början av andra halvlek såg det oroligt ut men när BoIS fick sin stolpe-ut tappade dom igen.

Nu är det speluppehåll under två veckor på grund av landslagsspel och de spelare som inte är uttagna till landslagsspel har träningsledigt under kommande helg innan allvaret börjar igen.
På programmet står först en hemmamatch mot svenska mästarna Djurgården den 15/6 innan det bär iväg till Olympia för derby mot HIF den 23/6.

Läs hela matchreferatet >>

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser