Annons

Förlust mot GIF Sundsvall 

BoIS förlorade mot GIF Sundsvall på bortaplan med 3-1. Resultatet var inte orättvist men hade BoIS haft flyt hade det kunnat sluta annorlunda. I första halvlek spelade Sundsvall stundtals mycket bra och lagets anfallare Bala Garba hade ett flertal chanser, framför allt i luften. En av dessa förvaltade han väl i matchens tolfte minut och gjorde därmed 1-0. Den som räddade BoIS var Mats Svensson som storspelade i målet och utan hans spel kunde det blivit både två och tre mål till. – Vi är för dåliga i inledningen av första halvlek och deras ledningsmål var logiskt, säger Janne Jönsson och fortsätter, – Sen tycker jag vi kommer in i matchen i slutet av halvleken. Dock utan att skapa det lilla extra. I anfallsväg hade BoIS inte mycket att säga till om i första halvlek. Tränare Janne Jönsson testade att låta Alexander Farnerud och Johan Andersson byta plats. Resultatet blev att Johan, som var lagets bästa utespelare, glänste emellanåt. När det väl skulle göras mål hände dock inte mycket. Endast en målchans värd namnet hade BoIS då Nannskog sköt ett skott som Sundsvalls målvakt Fredrik Sundfors kunde rädda. I andra halvlek började BoIS piggare och därför kom Sundsvalls 2-0 mål i den 49 minuten som en kalldusch. BoIS tog över spelet allt eftersom tiden gick och Matthias Eklund hade bara varit inne på plan i sju minuter när han lyckades nicka bollen i mål. Fem minuter senare fick BoIS sin stora chans att kvittera. Daniel Nannskog lobbade bollen över Sundfors. Tyvärr tog bollen i ribban och returen sköt Eklund utanför trots öppet mål. – Vi kommer in i en bra period där. Hade vi fått till en kvittering så kunde det sluta lyckligt. Då kände vi att vi hade ett bra grepp om Sundsvall, säger Jönsson. I matchens 84 minut slogs dock spiken i kistan för BoIS då Bala Garba gjorde sitt andra mål för kvällen. Det var på en djupledsboll som han enkelt placerade i Mats Svenssons vänstra hörn. – Vi chansar på att få till en kvittering och lyfter därför upp praktiskt taget allt vi har. Då händer det att man åker på kontringsmål, fortsätter Jönsson. Inte nog med att BoIS förlorade, i början av matchen fick Audun Helgason en smäll på benet. Han försökte fullfölja men tvingades byta i slutet av första halvlek. Likaså var det med Allan Ravn som också han haltade av planen samtidigt som Helgason. – Helgason har fått en lårkaka och lär vara tillbaka till söndag då vi möter Halmstad. Med Ravn är det värre. Han ådrog sig en sträckning i vaden och kommer troligtvis inte till spel på söndag. I eftermiddag kör laget en lättare träning och har ledigt i morgon, torsdag. På fredag kör man ett pass klockan 16.15 och den sista finslipningen inför Halmstadsmatchen gör man på lördag klockan 10.30. – Jag ska även passa på att åka till Halmstad i kväll och kolla på deras match mot Elfsborg, avslutar Jönsson.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser