Annons

Skåne vann \”landskamp\” i rytmisk gymnastik

Under söndagen var det \”landskamp\” i rytmisk gymnastik mellan Skåne och Danmark. Tävlingen hölls i Korpens lokaler i Rackethallen i Landskrona och arrangör var Landskrona Kvinnliga GF. Dagen började med trupptävling. De yngsta trupperna tävlade på fristående. LKGFs trupp blev silvermedaljörer efter den segrande truppen från Nevishög. I LKGFs trupp ingår: Malin Heier, Malin Appelquist, Julia Pernet, Stephanie Thern och Tishana Persson. I juniortrupperna belade LKGF även där silverplatsen, med sin svarta trupp bestående av: Ronja Benediktsson, Emmy Nilsson, Johanna Nordenberg, Anna Gunnarsson, Amanda Gustavsson och Fredrika Johansson. Juniortrupperna tävlade med tunnband. Vann gjorde Nevishögs juniortrupp. På tredje plats kom faktiskt LKGFs röda trupp bestående av: Louise Flemming, Ida och Isabelle Nordehammar, Elin Condrup, Sophie Lindberg och Elin Malm. Även LKGFs blå trupp deltog i tävlingen och blev 5:a. I truppen ingår: Charlotte och Caroline Kamph, Frida Westerlund, Elin Thornhagen, Rebecka Andersson och Sanna Olsson. I trupptävlingen tog Skåne ledningen över Danmark. – I den individuella tävlingen började ungdomgymnasterna och det blev hemma seger för Ronja Benediktsson med Ida Nordehammar hack i häl. Båda var jättenöjda med sina insatser. Båda LKGF gymnasterna tävlade i fristående, rep och boll, säger LKGFs Jenny Engdahl. Skåne vann även ungdomsklassen. Juniorerna som tävlade individuellt blev nästa punkt på dagordningen. Vann gjorde Camilla Plytsgaard från Danmark. Johanna Nordenberg och Sphie Lindberg blev 7:a resp. 8:a i denna klass. Flickorna tävlade i rep, boll och käglor. Här fick de skånska flickorna se sig slagna av kollegorna från andra sidan sundet och spänningen i landskampen tilltog. För seniorernas del handlade det mycket om danskan Malene Larsen som har härliga, häftiga och fartfyllda program att framföra. Hon vann sin grupp. – För LKGFs del var Emmy Nilsson den enda representanten i denna kategori. Emmy som fortfarande är junior belade en hedrande 6:e plats, fortsätter Engdahl och avslutar, – Ja, landskampen vanns även detta året av Skåne. Returmöte är planerat till första veckan i juni nästa år! Efter en lång och varm dag i gymnastikhallen avslutades det med kamratmåltid på Sandvångslokalen.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser