Annons

EMU-debatten igång på allvar

Nu har jakten på röster inför höstens EMU-val kommit till Landskrona.
På lördagsförmiddagen var det inte mindre än två torgmöten.
Först ut var moderatledaren Bo Lundgren som talade om för torgbesökarna vilka fördelar det fanns med Euro gentemot kronan.

Lundgren hade knappt hunnit stänga av sin mikrofon innan det var dags för nej-sidan att ta till orda. Det var miljöpartiet som bjudit in det före detta språkröret Per Garthon som bland annat påpekade hur bra det går för de länder som inte använder sig av Euro i jämförelse med de som gör det.

Annons
 

Någon större folksamlig drog ingen av politikerna,
– Det är inte klokt att vi vanliga människor ska behöva rösta om EMU. Man undrar varför vi röstat fram våra politiker om inte för att de ska fatta besluten. Personligen tycker jag det verkar för invecklat för att jag ska kunna avgöra om det är bra eller dåligt för Sverige om vi röstar för Euron, säger en av åhörarna som vill vara anonym.

Folkomröstningen äger rum den 14 september.
Man kommer dock att kunna poströsta från och med den 27 augusti.

Av: Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser