Annons

Landskronavarvet räddat?

Allt pekar nu på att Landskronavarvet är räddat. Detta kan konstateras efter att fordringsägarna har accepterat en ackordsuppgörelse som går ut på att de får 30 procent av sin fordran. Detta innebär i sin tur att varvet ska betala cirka 20 miljoner kronor.
– Det känns skönt att det är klart så här långt. Vi har genomfört samtliga leveranser på 114 moduler och två pråmar och fått betalt för dessa. Det ligger till grund för ackordet, säger Leif Clevström på Landskronavarvet.
Helt klart blir allt förhoppningsvis i början av juni då Tingsrätten ska behandla rekonstruktionen av företaget.
– 93% av fordringsägarna, som representerar 98% av skulderna har godkänt ackordet. Därför ser vi inga hinder för att få fortsätta, fortsätter Clevström.

Nu blickar varvet framåt och har ett flertal projekt på gång som kan innebära nyanställningar,
– Vi ha en del på gång, både i egen regi och i samarbete med norska Fosenkoncernen som äger varvet. Jag kan inte avslöja något eftersom det är många på banan just nu men blir det som vi tror så kan vi ta hem ett jobb som innebär att vi får ta hem 1800 ton stål och det kommer i så fall att behövas cirka 150 anställda, avslöjar Clevström.
Idag sysselsätter Landskronavarvet cirka 25 personer.

Annons
 

VD:n ser också optimistiskt i det längre perspektivet,
– När Fosens i Norge var i samma situation som vi och sedan friskförklarades, ökade förfrågningarna ganska snabbt och jag ser ingen som helst anledning att inte samma skulle ske för oss, avslutar Clevström och skyndar iväg på ett möte.

Av: Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser