Annons

Kumlahuset rivs – snart rivs även Emondhuset?

Sakta men säkert rivs nu Kumlahuset. När Landskrona Direkt befann sig på plats förra veckan stod dock arbetet still,
– Det stämmer. Arbetet låg nere ett par dagar. Anledningen var trafiken på gatan plus ett maskinfel. Rivningen är dock i full gång nu, säger Landskrona Hems VD Göran Jingborg.

På platsen råder en sorts organiserat kaos och stora högar av rivningsmassor ligger huller om buller.
– Det kommer att ta tid att återställa allt. Först var det meningen att det skulle vara klart i maj. Det kommer emellertid att ta lite längre tid. Garaget som ligger under markplan ska fyllas och allt material ska bort. Därefter ska vi rulla ut gräs på platsen och anlägga parkmark. Jag räknar med att vi ska vara så långt runt månadsskiftet juni-juli, tror Jingborg.

Annons
 

Vad som händer med det så kallade Emondhuset som inhyser ett flertal företag och föreningar är fortfarande oklart. Att en rivning av byggnaden står för dörren är dock troligast,
– Vi har fått ett fax från Landskrona Hem där de skriver byggnaden troligtvis ska rivas, säger Susanne Tåge som tillsammans med sin make Christer drivit Restaurang Stekpannan i byggnaden de senaste 16 åren.
– De håller på att leta efter ersättningslokaler till oss. Vi får väl se längre fram hur det blir, säger Tåge.

Jingborg på Landskrona Hem bekräftar ryktena om rivning,
– Enligt kommunen, som är markägare, ska huset rivas. Vi har fått i uppdrag att försöka hitta nya lokaler till företagen och föreningarna. Det rör sig sammanlagt om cirka 10 kontrakt, förklarar Jingborg och avslutar,
– När Emondhuset ska rivas är inte klart. Först måste vi hitta de nya lokalerna. Det kan gå fort men kan även ta lång tid. Därför vill jag inte säga någon datum.

Av: Kary Persson
Foto: Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser