Annons

Spelglada BoISare vann enkelt över Öster

Lagmaskinen Landskrona BoIS visade idag prov på en stor portion spelglädje när man relativt enkelt besegrade Öster med 2-0 (1-0) inför 5527 åskådare på IP.

BoIS satte full fart direkt från start och lät knappt smålänningarna låna bollen under den inledande kvarten. Daniel Nannskog var ren med Björn Stringheim i Öster målet redan efter 10 minuters spel men avslutet tog mitt i bröstet på målvakten. Nu skulle BoIS-anfallaren inte behöva gå mållös av plan. Efter en dryg halvtimmes spel serverades Daniel Nannskog en 40 meters diagonalpassning av utmärkte islänningen Audun Helgason. Nannskog gör inga misstag utan med en bra träff från straffområdets ytterkant placerar han bollen till vänster om målvakten.

Annons
 

Med lite tur hade BoIS också fått en straff i slutminuterna av första halvlek när Johan Andersson faller i duell med Björn Stringheim.
– Jag tycker att det är en solklar straff men det är domaren som får avgöra om han tar bollen eller mig först, säger det alltid lika diplomatiske Johan Andersson.

BoIS dominerade stort under första halvlek dock utan att skapa riktigt många vassa avslut.
-Det är en fantastiskt fin prestation som Landskrona gör och det är bara att acceptera att de var de bättre laget idag, medger Östers tränare Jevgenij Kouznetsov och ansåg att smålänningarna blev alldeles för långa i lagdelarna.
BoIS tränare Janne Jönsson var nöjd med spelet men ansåg att man kunde tagit fler avslut,
– Det fanns en period i första halvlek då vi hade ett härligt passningsspel men tyvärr bara fram till straffområdesgränsen. Då önskade jag att vi skulle komma till fler avslut.
Nu skulle det bara dröja tre minuter in på andra halvlek innan Jönsson skulle bli bönhörd. En perfekt slagen frispark från Jesper Ljung möts av Audun Helgason som från nära håll kan nicka in 2-0 för hemmalaget.
– Ja, målet kommer mycket tacksamt, medger Jönsson och Helgason ler stort när han säger,
– Det är skönt att få ha gjort mitt första mål i allsvenskan.
Islänningen blev mycket riktigt också vald till matchens BoISare.
– Det här var en riktigt viktig seger. Vi var mycket bra i första halvlek men föll tillbaka lite för mycket i mitten av andra, avslutar en nöjd Helgason.

En som var nära att åter hamna i målprotokollet var BoIS-fansens nye frisparksexpert, lagkapten Henrik Nilsson,
– Det är alltid viktigt att få den innanför stolparna men idag såg målvakten bollen hela vägen och kunde ganska enkelt rädda, redogör Nilsson ödmjukt för den fantastiska räddningen som Östers målvakt gör på det hårt pressade skottet.
Att BoIS numera har minst tre bra frisparkskyttar är inget som ställer till bekymmer.
– Det är den som är mest sugen som slår den, förklarar lagkapten medan bänkgrannen i omklädningsrummet, Jesper Ljung kvickt replikerar, – Henrik tar dom, han bara säger ‘Jag tar den för att jag är äldst’.

Nöjd med sin egen och lagets insats var BoIS målvakt, Mats I Svensson,
– Vi spelar riktigt bra idag och det är väl tyvärr det sämsta som finns för en målvakt. Det är jobbigt när man får stå så sysslolös som jag får göra under första halvlek, vet ”I” Svensson som numera alltså vill ha ett ”I” med i namnet.
– Tolka det gärna som en romersk etta, säger Mats och sänder ut signaler om att det även framöver ska vara kamp om vem som är förste målvakt i Landskrona BoIS.
– Det är skönt att hålla nollan, men kanske än bättre att vi slipper få något skitmål mot oss. Idag var det väl bara Torvaldson som redan efter två minuter försökte ställa mig när han skulle blocka bollen men där han jag med, säger Svensson och Janne Jönsson är inne på samma linje,
– I dag var det block ut och inte som i de två tidigare matcherna block och studs in.

Läs även direktreferatet från matchen.

Av:Håkan Karlsson
Foto: Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser