Annons

Tjejer kan! – Landskronas första tjejmässa på söndag.

Killar göre sig icke besvär när Ungdomshuset NOVA på söndag slår upp portarna för stans första tjejmässa.
– Vi vill lyfta fram tjejerna i verksamheten och besökte tjejmässan i Malmö för att få lite tips, berättade Marie Worge som noterade att intresset för mässan också var stort bland tjejerna.
– Det var inte svårt att locka tjejerna, men ett villkor var att killarna skulle hållas borta, säger hon leende och Farah Abdai konstaterar att killarna är jobbiga.
– Det skall bli skönt att slippa dem en dag, poängterade hon med glimten i ögat och tillsammans med ytterligare några tjejkompisar skall Farah jobba som värdinna och visa besökarna tillrätta under mässöndagen.
– Vi kommer att ha olika stationer med ett varierat program och förhoppningsvis skall tjejerna hitta hit, poängterade Emelie Persson.

Mässan slår upp portarna kl 13 och det är ett imponerande utbud av aktiviteter som erbjuds. Förutom Novas lokaler kommer man även att hålla till i GF Idrotts gymnastiksal och där kommer den mekaniska tjuren att finnas på plats för alla som vill känna hur det är att sitta på en tjurrygg. Besökarna kan även testa Linedance, judo, karate, självförsvar och dessutom pyssla lite med rammålning, ljussmyckning och smycketillverkning.
– Det kommer också att bli uppträde på vår scen och diskussioner i konferensrummet kring frågor som besökarna själv bestämmer. Dessutom kommer vi att demonstrera sminkning, så det är ett varierat program, lovade Marie Worge och tjejerna nickade instämmande.

Annons
 

Redan idag finns det aktiviteter i Nova som endast vänder sig till tjejer, som en kväll i datarummet.
– Killarna tar stor plats, så det krävs speciella insatser för tjejerna, menade Marie Worge och noterade att tjejerna har svårt att få utrymme i föreningslivet.
– Se bara på fotbollen, det finns inte en klubb i Landskrona som satsar på tjejfotboll och det tycker jag är svagt, suckade Angelica Rosenqvist som också uppvaktat kommunen i frågan.
– Vi ville bilda en klubb och börja spela, men någon hjälp från kommunen fick vi inte. Alla omklädningsrummen är tydligen till för killarna. Men vi ger oss inte utan kommer att försöka igen.

Nu kolliderar mässan med BoIS match mot Öster i allsvenskan, något som Emelie Persson och Emelie Larsson tycker är synd.
– Vi spelar själv i Häljarp och brukar se BoIS, men nu känns det här roligare och vi hoppas verkligen att många tjejer kommer hit på söndag.

Tjejmässan slår upp portarna kl 13 på söndag och vänder sig till tjejer från 13 år och uppåt, självklart med fri entré.
– Detta är första mässan vi genomför och vi får se hur den tas emot innan vi beslutar om det blir fler, men jag är optimist och tror att tjejerna gillar det här. Det här är bra för tjejernas självkänsla och något som vi kan bygga vidare på i vår vanliga verksamhet, avslutade Marie Worge innan det var dags att dra igenom programmet tillsammans med de åtta tjejerna som ställer upp som värdinnor.

Fakta
Ungdomshusets NOVA öppnades är en samlingsplats för ungdomar i centrum och här finns möjlighet för besökarna att testa datarummet, spela musik, fika och bedriva olika former av aktiviteter.
Tjejmässan är den första av sitt slag i Landskrona och pågår under söndagen mellan kl 13- 17 och är öppen för tjejer i tonåren.

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser