Annons

Folderinformerar om trådbussarna

Tekniska Verken går på offensiven och saluför de nya trådbussarna med en folder. Foldern – Snart rullar Sveriges miljövänligaste bussar i Landskrona – är ett led i att få landskronaborna mer positivt inställda till trådbussarna.
– Foldern är ett sätt att upplysa och därmed får förhoppningsvis också fler en positiv inställning till trådbussarna, säger Jonas Henriksson, projektledare för trådbussarna som tycker att de negativa rösterna börjar minska,
– Det har börjat ebba ut. Jag tror att man börjar gilla läget, fortsätter Henriksson.

I den faktaspäckade foldern får läsaren bland annat veta att det kommer att gå 190 turer per dag på den 3 kilometer långa sträckan mellan Järnvägsstationen och vändplatsen ner vid hamnen.
Den årliga körsträckan kommer att uppgå till 180.000 kilometer och utsläppen kommer att vara lika med noll. Energibesparingarna kommer att bli upp till 40% jämfört med dagens dieselbussar.
Det utlovas renare luft och tystare trafik i foldern, vad som inte framgår är att den nya ändhållplatsen kommer att ligga nere vid hamnen.
– Det stämmer, den nya vänplatsen kommer att bli i korsningen Kolgatan, Storgatan, och Lilla Strandgatan. Kommunen hyr marken av Järnhusen (Banverket), vet Henriksson.

Annons
 

I juli kommer den första testkörningarna med trådbussen att ske och går allt enligt planerna kan resenärerna åka med Sveriges miljövänligaste bussar redan i augusti.

Foldern finns att hämta på Tekniska Verkens hemsida i PDF-format.
De kommer även att finnas på Tekniska Verkens kundtjänst i Stadshuset, på bussarna och ett antal av kommunens offentliga miljöer, typ biblioteket.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser